Mustafa Ak, Ovacık Kurban Satış Alanını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Mustafa Ak, Ovacık Kurban Satış Alanını İnceledi

Vatandaşların kurbanlık alışverişini güvenli ve hijyenik bir ortamda yapması için her türlü tedbirin alındığı Ovacık kurban satış alanını gezen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, hem satıcılar ile sohbet etti hem de kurbanlık pazarlığı yaptı.

18.09.2015 11:04

Vatandaşların kurbanlık alışverişini güvenli ve hijyenik bir ortamda yapması için her türlü tedbirin alındığı Ovacık kurban satış alanını gezen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, hem satıcılar ile sohbet etti hem de kurbanlık pazarlığı yaptı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Keçiören'de iki kurban satış alanı kurulurken, sosyal tesislerden güvenliğe kadar bütün detayların düşünüldüğü Ovacık'ta 701, Bağlum'da ise 55 adet çadır yer aldı. Türkiye'nin en nitelikli kurban satış alanı olan Ovacık'ta incelemeler yapan Başkan Mustafa Ak, satıcılara "hayırlı alışverişler" dileyerek "Nasılsınız? Satışlar nasıl gidiyor? Bir sıkıntınız var mı?" diye sordu. Hayvan satıcılarından satışları iyi olduğu yanıtını alan Başkan Ak, "İnşallah getirdiğiniz bütün hayvanları satabilirsiniz" temennisinde bulundu.

Kurbanlık satıcısı Nezir Arıkan (50), satış alanında verilen belediye hizmetlerini överek, "Başkanım sayenizde susuz da kalmadık, yabanda da kalmadık" dedi. Kırşehir Kaman'dan gelen satıcı Musa Kurt ise, yıllardır bu işi yaptığını belirterek "Ankara genelindeki kurban satış alanlarını biliyorum. Keçiören'in üzerine bir satış alanı görmedim. Çok güzel hizmetler veriyorsunuz. Allah sizden razı olsun" diye konuştu. Satıcılar ayrıca bayrama son 4 gün kala alana yeni hayvan girişini yasakladığı için Başkan Ak'a teşekkür ettiler.

1 TONLUK KURBANLIK KRAL'I DA SEVDİ

Alanı gezerken kurbanlık satın alan vatandaşlar ile de sohbet eden Başkan Ak, "Pazarlığa ihtiyaç varsa yapalım" espirisini dile getirdi. Bu sırada aralarındaki pazarlığı sonuçlandıramayan bir satıcı ve alıcı Başkan Ak'tan yardım istedi. Hemen devreye giren Mustafa Ak kurbanlık pazarlığını her iki tarafı da memnun edecek şekilde sonuçlandırdı. Alandan kendisi için de kurbanlık seçen Başkan Ak, bu defa pazarlık yapmamayı tercih etti. Başkan Ak, 1 ton 50 kg'lık ağırlığı ile satış alanının en büyük kurbanlığı olan Kral'ın da yanına giderek hayvanı sevdi.

Aralarında Konya, Kırşehir, Çankırı, Kırıkkale, Kars, Çorum, Ardahan, Erzurum ve Yozgat'ın da bulunduğu farklı illerden gelen kurbanlık satıcılarının bulunduğu satış alanının giriş-çıkış kapılarında kontrol noktaları yer alıyor. Her iki satış alanının güvenliği ise 24 saat görev yapan 150 zabıta personeli ile 20 özel güvenlik görevlisi tarafından sağlanıyor.

GÜNDE 1000 KURBAN KESİLEBİLİYOR

Kurban satıcılarıyla kurbanlık satın almaya gelen tüm vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere konumlandırılan satış alanlarında market, lokanta ve dinlenme bölümlerinden oluşan hizmet çadırı, farklı noktalara kurulan tuvaletler ile 24 saat sıcak su bulunan duş kabinleri bulunuyor. Bunun yanı sıra kurban satıcıları ile kurbanlık almaya gelen vatandaşların yararlanabileceği, ücretsiz canlı hayvan kantarı, mescit ve 3 bin araçlık otopark da yer alıyor. Satış alanlarında, kurbanlık alırken ve kesim yapılırken dikkat edilecek hususlarla ilgili hazırlanan el broşürleri de dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Dişi kurbanlıklar ultrasonografi yöntemiyle gebelik testine tabi tutulurken, gebe olduğu tespit edilen kurbanlıklar ile yaşları küçük hayvanların satışına izin verilmiyor. Acil vakalara anında müdahale etmek amacıyla 24 saat hizmet veren sağlık ve veterinerlik hizmet kabinlerinin de kurulduğu alanlarda veteriner hekimler ile sağlık ekibinin yanı sıra birer adet ambulans hizmet veriyor. Ayrıca kaçan kurbanlıkların yakalanması için de alanda kurban yakalama ekibi hazır bulunduruluyor. Ovacık semtinde bulunan Keçiören Belediyesi'ne ait tesisler içerisindeki modern mezbahanelerde günde bin adet kurban kesimi yapılabiliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mustafa Ak, Ovacık Kurban Satış Alanını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement