NBA Şampiyonu San Antonio Spurs İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

NBA Şampiyonu San Antonio Spurs İstanbul'da

11 Ekim tarihinde Ülker Sports Arena'da, NBA Şampiyonu San Antonio Spurs, Fenerbahçe Ülker İstanbul ile karşı karşıya gelecek.

11.10.2014 09:14

San Antonio Spurs'ün Koçu Gregg Popovich ve San Antonio Spurs'ün tecrübeli oyuncuları Tim Duncan ve Manu Ginobili bugün gerçekleştirilen antrenmanda maç öncesi görüşlerini paylaştı.

Gregg Popovich

Koç, tekrar şampiyon olmak nasıl bir his?

Harikaydı ama eninde sonunda her şeyin bittiğini ve tekrar baştan başlayacağımızı bilmemiz gerekiyor. Şu an hala çok mutluyuz. Önceki yıl çok çok zor bir kaybı yaşadıktan sonra geçtiğimiz yıl harika geçti. Tekrar geri gelerek kazanmak çok daha iyiydi ve eğlenceliydi.

İstanbul ziyaretiniz nasıl geçiyor?

Istanbul'dan her zaman keyif aldım. Sanıyorum burada sekizinci veya dokuzuncu gelişim. Aslında bir sene burada yaşadım o yüzden Türkiye her zaman ziyaret etmekten keyif aldığım bir yer oldu.

İstanbul'da neler yaptınız? Nereleri gezme fırsatınız oldu?

Bazılarımız Sultanahmet'te yapılacak turistik temel şeyleri yaptılar. Ben orada birçok kez bulunduğumdan Taksim meydanına ve bir müzeye gittim, çevre mekanları gezdim, caddelerde yürüdüm, kafelere gittim. Bugün de gidecek yeni bir yer bulacağız. İstanbul'da çok değişik kültür katmanları bulunuyor, burada yapılacak bir sürü şey var.

Tim Duncan dahe ne kadar oynamaya devam edecek? İki yıl daha mı?

Sanıyorum, vücudu ona ne zaman durması gerektiğini söyleyecek. Bu konuda bizim hiçbir kontrolümüz yok!

Beck Hammon hakkında neler düşünüyorsunuz?

Becky gerçekten oyundan anlıyor. Oyuncu olarak bakıldığında, harika bir lider, gerçekten basketbola karşı doğal bir hissi var. İyi iletişim kurar ve zorlu bir rakiptir. Geçen sene bütün koç toplantılarında bizimleydi. Ayrıca yıl boyunda Playofflar'da ve finallerde yanımızdaydı, çok iyi fikirleri var. Onun basketbol yetenekleri sebebiyle takıma aldık.

Ettora Messina hakkında ne düşünüyorsunuz?

Açıkçası Koç Messina dünyanın en iyi koçlarından biri. Onu takıma katma şansını yakaladığımızda, bunu hemen gerçekleştirdim. Kendisine her zaman saygı duydum, Koç Obradoviç ile birlikte Koç Messina, yurt dışındaki en üst düzey koçlardan.

Tim Duncan

Kondüsyonun ne durumda?

Bir sene daha geçti ama hala buradayım. Önemli olan da bu.

İstanbul'un tadını nasıl çıkarıyorsun? Neler yaptınız burada?

Harika zaman geçirdim. Gece geç saatte geldik ama dün muhteşem vakit geçirdik. Daha önce de İstanbul'a gelmiştim çok güzel bir şehir. Şimdi de keyfini çıkarıyorum.

Fenerbahçe ile oynayacağın için heyecanlı mısın?

Evet. Bir önceki maçı kaybettik. Dolayısıyla tekrar sahaya dönmek ve takımımızı sezona hazırlamak bizim için iyi olacak.

Önümüzdeki sezondan neler bekliyorsun? Diğer takımlar oldukça güçlendi.

Göreceğiz. Öncelikle sağlıklı kalmayı umuyoruz. Geçen sezonu şampiyonlukla noktaladık. Yine bu başarıyı elde etmeyi umuyoruz ama amacımıza ulaşmak için önümüzde uzun bir sezon var.

Takımdan, arkadaşlarımızdan büyük beklentilerimiz var. Ama sağlığımız yerinde olduğu sürece aynı başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum.

Şampiyonluğu tekrarlayacak mısınız?

Henüz bir şey söyleyemem. Hep beraber göreceğiz.

Kawhi Leonard'ın dönüşümü hakkında ne düşünüyorsun?

Kawhi büyüdü. Her geçen gün kendini daha çok geliştiriyor ve daha iyi oluyor. Bu yazı da başarıyla tamamladı ve oyununu kanıtlamış oldu. Bize başka neler katabileceğini göreceğiz çünkü ondan beklentimiz çok yüksek. Ondan lider olmasını bekliyoruz ve ona inanıyoruz.

Geçen seneden sonar Miami'yi finallerde yenmek nasıl bir duyguydu?

Kazanmak her zaman iyi hissettiriyor. Kaybetmek tabii ki sert ama bundan ders çıkarmak ve başka bir fırsata sahip olmak bizim için çok önemli.

Batı konferansında en güçlü rakibinizin Thunder olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Sezonda bizi neler bekliyor bilemiyoruz. Birçok takım güçlendi, birçok şey değişti. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Manu Ginobili

Tekrar şampiyon olmak nasıl bir duygu?

Harika bir duygu. Şampiyon olmayalı 6 ya da 7 sene kadar bir süre geçmişti. Ve biz çok özledik. Geçen sene gerçekleşmesi tarif edilemez bir duygu, bu nedenle çok mutluyuz.

Şu anki takım Spurs tarihindeki en iyi ekip diyebilir miyiz? Tekrarlar mısınız?

Bilemiyorum. Bunu zaman gösterecek. Geçen sene şampiyon olduğumuz aynı ekibe sahibiz, yani iyi bir pozisyondayız. Ancak bu demek değil ki bu sene de biz yine "en iyi" olacağız ya da çok iyi oynayacağız. Çok sıkı çalışmak zorundayız. Mütevazi olmalıyız. Ve şampiyonluğa geçen sene aç olduğumuz kadar bu yıl da açız. Eğer böyle hissetmezsek bu gerçekleşmez, çok kolay.

Hala Parker, Ginobili ve Duncan'a sahipsiniz!

Evet, tam 75 yıl! Sadece bana focus değiliz. Duncan ve Parker. Kazanmamızda takımdaki herkesin rolü var ve bu hepimizin iyi hissetmesine yol açıyor. Biz bir takımız, şansımız bu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NBA Şampiyonu San Antonio Spurs İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement