Nevşehir Kariyer Fuarı 3-4 ve 5 Aralık Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek - Son Dakika
Yerel

Nevşehir Kariyer Fuarı 3-4 ve 5 Aralık Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek

Nevşehir Kariyer Fuarı 3-4 ve 5 Aralık Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek

İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Nevşehir Kariyer Fuarı (NEVKAF ) 3-5 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel yaptığı açıklamada, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde...

02.12.2013 15:30

İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Nevşehir Kariyer Fuarı (NEVKAF ) 3-5 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel yaptığı açıklamada, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde işsizlik, istihdam ve çalışma yaşamına ilişkin çok önemli gelişmelerin yaşandığı son yıllarda Türkiye İş Kurumu'nun da değişim ve yeniliklere uyum sağlayarak, hizmet kalitesi ve çeşitliliği ile işsizlikle mücadelede etkin rol oynayan, işgücü piyasasında öncü ve saygın bir kurum olmak vizyonu ile hareket ettiğini söyledi. Temelde yürütmüş oldukları işe yerleştirme hizmetlerinin yanında aktif ve pasif işgücü piyasası politikaları üreten ve bu politikaların pratikte uygulayıcılığını bizzat üstlenen İŞKUR'un, istihdamın her alanında yer almakta ve işgücü piyasası gereklerine cevap verdiklerini ifade eden Temel, "Aktif ve pasif işgücü piyasası politikaları kapsamında işgücüne vasıf kazandırma, mesleki eğitim kursları, işbaşında eğitim, girişimcilik, iş ve meslek danışmanlığı; işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, kısa çalışma ödeneği ve ücret garanti fonu ile Bakanlığın hizmet alanına giren ve çalışma hayatını düzenleyen gibi birçok hayati hizmeti bünyesinde barındıran Kurumumuzun yalnızca işe yerleştirme hizmeti ile kısıtlı bir alanda hizmet yürütmediğini göstermek adına çeşitli etkinlikler de düzenlenmektedir" dedi.

Her değişiklikle iş piyasasındaki önemi ve sorumluluğu artan kurumlarının iş hayatının her alanındaki sorumluluğunu aktif halde yürüttüğünü ve bu maksatla 2. Sini düzenledikleri Nevşehir Kariyer Fuarı ile Nevşehir'in istihdam politikasına katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Temel, 3-4-5 Aralık tarihlerinde İl merkezi ve Acıgöl- Gülşehir ve Derinkuyu ilçelerinde gerçekleştirilecek olan Kariyer Fuarında gençlere yön vermek için söyleşiler ve seminerler ile üniversite ve lise öğrencileri başta olmak üzere, kariyer hedefi olan, geleceğine yön vermek isteyen mezun adayı ve mezun iş aramakta olan herkesin kariyer planlaması, iş arama ile iş ve meslek seçiminde bilinçlendirilmesini amaçladıklarını vurguladı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir Kariyer Fuarı 3-4 ve 5 Aralık Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement