Önemli Yurt İçi Olayları - Son Dakika
Güncel

Önemli Yurt İçi Olayları

Genelkurmay Başkanlığı: "Bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist teslim oldu" "Yunanistan'a ait 2 adet F 16 uçağı, Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan ve Akıncı Meydanı'ndan kalkan 142'nci Filo Komutanlığına ait bir adet F 16'ya bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle.

21.10.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Silopi'de bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü mensubu 3'ü kadın toplam 6 terörist, Şırnak Silopi'de silahsız ve teçhizatsız teslim oldu. Adli tahkikat başlatıldı.

Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, 10 kişilik kaçakçı atlı bir grubun Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş amacıyla hudut hattına yaklaştığı tespit edildi. Tespit edilen bu durum üzerine, bölgede görevli hudut devriye timi, "dur" ikazında bulundu.  İkaza uyulmaması üzerine havaya ikaz ateşi açıldı. İkaz ateşini müteakip, atlı grup tarafından timinin bulunduğu bölgeye doğru piyade tüfeği ile ateş açıldı. Ateşe hudut devriye timi tarafından derhal misli ile karşılık verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının karşı ateşi üzerine, söz konusu kişiler, Suriye istikametinde kaçarak gözden kayboldu. TSK unsurlarının müdahalesi ile kaçakçılık girişimi engellendi.

-Günlük faaliyetler

Karadeniz Uyumu Harekatı'nda görevli TCG Salihreis, Batı Karadeniz'de karakol görevi icra ederken TCG Gelibolu, Kıbrıs adası güneyinde KKTC tarafından TPAO'ya verilen ruhsat sahalarında araştırma faaliyeti icra eden Barbaros Hayreddin Paşa Araştırma Gemisi'ni koruma ve kollama görevi yaptı.

Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli TCG Bafra, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Kıbrıs Adası güneyindeki sözde petrol-doğalgaz arama ruhsat sahalarında sondaj çalışmaları yapan Bahama bayraklı Saipem-10000 isimli platform gemisini 5 deniz mili mesafeden izleme görevi gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı'na iştirak eden TCG Yavuz da Lübnan açıklarında karakol icra etti.

Altı adet F-16 uçağı ile Ege'de eğitim uçuşu icra edildi. Bu uçuşlar sırasında Yunanistan'ın Limni Meydanı'ndan kalkan ve anılan ülkeye ait iki adet F-16 uçağınca, Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan ve Akıncı Meydanı'ndan kalkan 142'nci Filo Komutanlığına ait bir adet F-16'ya saat 15.29'da, Midilli Adası güneybatısında, 3 bin feet irtifada, 13 deniz mili geriden, bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Öte yandan, 6 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu gerçekleştirildi.

Ayrıca, 3 adet bot ve 1 sahil güvenlik helikopteri ile Ege Denizi'nde keşif gözetleme faaliyeti, 4 adet bot ile Türkiye-Suriye hududunda deniz trafiğinin kontrolü görevi yapıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önemli Yurt İçi Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement