Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütlerinin tamamen etkisiz hale getirilmesi ve büyük, güçlü Türkiye için 16 Nisan'daki halk oylamasında "evet" denmesi gerektiğini belirtti.

22.03.2017 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütlerinin tamamen etkisiz hale getirilmesi ve büyük, güçlü Türkiye için 16 Nisan'daki halk oylamasında "evet" denmesi gerektiğini belirtti.

Eroğlu, İzmir'deki temasları kapsamında Ödemiş Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mahmut Badem'den ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Ödemiş Kültür ve Kongre Merkezi'ne geçen Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Rahmanlar Barajı sulamasının temel atma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Veysel Eroğlu, Küçük Menderes Ovası'na ilk yatırımı dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kendilerinin yaptığını, temeli atıldıktan sonra "76 yılda tamamlanır" denilen Beydağı Barajı'nı AK Parti hükümetinin 2,5 yılda bitirdiğini, bu havzaya 4 baraj ve 9 gölet kazandırdıklarını belirtti.

Eroğlu, bir ibadet aşkıyla memlekete hizmet etmek için çalıştıklarını, ilçede yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununun da Rahmanlar Barajı'ndan gelecek olan içme suyu projesiyle aşılacağını kaydetti.

Temeli atılan Rahmanlar Barajı sulamasıyla tarlaların modern şekilde kapalı sistem ile sulanacağını aktaran Bakan Eroğlu, İzmir'in her bölgesine yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi.

Eroğlu, ülkeye yapılan yatırımların istikrar sayesinde gerçekleştirildiğinin altını çizerek, geçmiş dönemde cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında yaşanan çift başlılık nedeniyle problemler çıktığını, yaşanan sıkıntılar sonucu ekonomik krizlerin gerçekleştiğini anımsattı.

"Millet, Türkiye'nin istikrarı ve istiklali için 'evet' diyecek"

Türkiye'nin artık kavga istemediğini bu nedenle herkesin 16 Nisan halk oylamasında "evet" demesi gerektiğini vurgulayan Veysel Eroğlu, şöyle konuştu:

"Kavga istemiyoruz, 16 aylık hükümetler istemiyoruz, artık istikrar istiyoruz, Türkiye daha da büyüsün istiyoruz. 16 Nisan'da önünüze sandık gelecek. Biz diyoruz ki söz de karar da milletindir. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye, 2023 hedefleri için, özellikle başta FETÖ olmak üzere PKK, PYD, DEAŞ gibi bütün terör örgütlerini tamamen etkisiz hale getirmek için kararımız 'evet' olmalı. Bütün kardeşlerime şunu söylüyorum; CHP'ye, MHP'ye, AK Parti'ye gönül veren kardeşlerime şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Batı 16 Nisan'dan sonra Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi gerçekleşince Türkiye'nin nasıl yükselişe geçeceğini, muazzam bir hamle yapacağını gördü. Almanya'da gazetede 'hayır' manşetleri çıkıyor, Hollanda'da ha keza öyle, Kandil 'aman evet çıkmasın, biteriz' diyor. Biteceksiniz, millet Türkiye'nin istikrarı ve istiklali için 'evet' diyecek."

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise kente hayallere sığmayacak yatırımlar ve destekler yaptıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, Rahmanlar Barajı'ndan alınacak su ile 14 bin 940 dekar tarım arazisine su verecek olan Rahmanlar Barajı sulamasının temelini attı.

Veysel Eroğlu daha sonra Orman Genel Müdürlüğünün orman köylülerini desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifikaları kura ile köylülere dağıttı.

Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesine de geçen Eroğlu, burada öğrencilerle fidan dikti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement