Ormanların Bakımı ve Korunmasına Yönelik Çalışmalar - Son Dakika
Güncel

Ormanların Bakımı ve Korunmasına Yönelik Çalışmalar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan görüntü Silvikültür Dairesi Başkanı Halis Ömür'ün konuşması Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ile röportaj Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığınca Bodrum ilçesinde düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde ormanların yenilenmesi, korunması, bakım çalışmaları ve yanan alanların yeniden ağaçlandırılması konularında bilgiler verilecek Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığınca yeni ormanların kurulması, mevcutların bakımı ve geliştirilmesi çalışmalarını içeren "silvikültürel uygulamaları" konusunda eğitim semineri düzenlendi.

15.03.2016 17:22

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan görüntü

Silvikültür Dairesi Başkanı Halis Ömür'ün konuşması

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ile röportaj

Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığınca Bodrum ilçesinde düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde ormanların yenilenmesi, korunması, bakım çalışmaları ve yanan alanların yeniden ağaçlandırılması konularında bilgiler verilecek

Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığınca yeni ormanların kurulması, mevcutların bakımı ve geliştirilmesi çalışmalarını içeren "silvikültürel uygulamaları" konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Bodrum'daki bir otelde gerçekleştirilen seminerde konuşan Silvikültür Dairesi Başkanı Halis Ömür, Türkiye'de 21 bin hektarlık alanda ağaçlandırma yapıldığını bildirdi.

Ağaçlandırma yapılan alanın 11 bin hektarının kızılçam olduğunu belirten Ömür, "Ormancılıkta planlama çok önemlidir. Ormanlık alanların yüzde 95'ine girildi ve çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kızılçam olan alanlardaki bölgelerde çalışan arkadaşlarımızla da irtibat halindeyiz" dedi.

Girilemeyen alanlardaki sıkıntılara dikkati çeken Ömür, bu alanlara girilememesinin sadece teknik anlamda, uygulamalardaki aksaklıklardan kaynaklandığını bildirdi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik de seminerin 28 orman bölge müdürlüğündeki şube müdürü, mühendis ve ormancının katılımıyla 3 gün süreceğini kaydetti.

Toplantıda ele alınacak konularla ilgili de bilgi veren Çelik, katılımcılara, yapılacak silvikültürel çalışmalar, ormanların yenilenmesi, korunması, bakım çalışmaları ve yanan alanların yeniden ağaçlandırılması gibi konularda bilgiler verileceğini kaydetti.

Ormanların Bakımı ve Korunmasına Yönelik Çalışmalar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ormanların Bakımı ve Korunmasına Yönelik Çalışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement