Osmangazi'den Simit Fırınlarına Sıkı Denetim - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'den Simit Fırınlarına Sıkı Denetim

Osmangazi\'den Simit Fırınlarına Sıkı Denetim

Osmangazi'de Sağlıksız Üretime Geçit Yok

11.09.2014 13:41  Güncelleme: 13:42

Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Fırınlar Denetlendi

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile Sağlık İşleri Müdürlüğü Çevre Sağlığı ve Denetim Hizmetleri Ekipleri, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı öncesinde simit fırınlarına denetledi. Temizlik, hijyen ve imalat malzemelerini kontrol eden ekipler, tespit ettikleri eksikliklerle ilgili tutanak tutup, tamamlanması için fırın sahiplerine süre verdi.

Osmangazi Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde simit fırınlarına yönelik denetimlerini arttırdı. Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile Sağlık İşleri Müdürlüğü Çevre Sağlığı ve Denetim Hizmetlerine bağlı ekipler, Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar ile birlikte ilçede faaliyet gösteren çok sayıda simit fırınına giderek incelemelerde bulundu. Yapılan denetimlerde, işletmelerin çalışma izni, fiyat listesi, gıda sağlığı, hijyen ve gramaj kontrolleri yapıldı. Tespit edilen eksiklikler için tutanaklar tutuldu. Yetkililer, belirlenen eksiklikleri verilen sürede gidermeyen işletmeler hakkında ceza yazılarak, haklarında hukuki girişim başlatılacağını söyledi.

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, yeni-eğitim öğretim yılı öncesinde çocukların sağlığı adına simit fırınlarına yapılan denetimlerin önemine vurgu yaparak, "Simit fırınlarına yönelik yapılan denetimlerle, çocuklarımızın sağlığını tehdit edebilecek her türlü unsurun önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı beslenmesini sağlamak, sağlıksız ürünler yemelerinin önüne geçmek adına mücadele veriyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a da, gösterdiği hassasiyet için çok teşekkür ederiz. Başkanımızın desteği ile Osmangazi'de kayıt dışı simit üretiminin önüne geçeceğiz" dedi.

Yapılan denetimde işletmesinde kontrollerde bulunulan ve herhangi bir sağlıksız duruma rastlanılmayan Yayla Unlu Mamulleri'nin sahibi Cengiz Taşkesen'de, "Yapılan denetimler, kurallar uyan ile uymayan işletmeler arasındaki farkı ortaya çıkartıyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çocuklarımızın ve vatandaşların sağlığını tehdit eden işletmelerle mücadele konusunda göstermiş olduğu hassasiyet için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'den Simit Fırınlarına Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement