BDP'li Sırrı Sakık'tan Ezber Bozan Çıkış - Son Dakika
Politika

BDP'li Sırrı Sakık'tan Ezber Bozan Çıkış

BDP Milletvekili Sırrı Sakık: "Bazı kesimler sandıkta yenişemedikleri iktidar partisini farklı alanlarda nasıl devirebiliriz anlayışı içinde oldular."

30.06.2013 07:11  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İzmirli işadamı Şerif Yalçın'ın oğlu Mert'in sünnet düğününe katılmak için İzmir'e geldi. Mert Yalçın'nın kirvesi olan BDP'li Sırrı Sakık düğün çıkışı açıklamalarda bulundu. Sakık; "Mücadeleden müzakareye dönüşen bir süreç yaşıyoruz. " dedi.

İzmirli işadamı Şerif Yalçın'ın oğlu Mert'in sünnet düğünü için Mardin'den gelen özel halk ekibi geldi.Geceye yöresel sanatçılar, işadamları ve kalabalık bir misafir topluluğu katıldı.

"İKTİDAR PARTİSİYLE SANDIKTA YENİŞEMEYENLER FARKLI YOLLAR DENEDİ"

Sünnet düğünü çıkışında Türkiye'nin ilk kez barışa yakın bir süreci yaşarken değişik kesimlerinde özgürlük ve hak taleplerinin doğal olduğunu ifade eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Hak talepleri şiddetle baskı ile susturulmamalıdır. Belli kesimler özellikle bu olayları barış sürecine karşı bir duruş olarak sergilediler. Bir tarafta ellerinde bayraklarla, bir taraftan bu bayrakların bir linçe dönüştürüldüğü, bir taraftardan da sloganlarla süreci sabote etmek için bir eylemliye dönüştü. Biz bunu yanlış bulduğumuzu kamuoyu ile paylaştık. Bazı kesimler sandıkta yenişemedikleri iktidar partisini acaba farklı alanlarda nasıl devirebiliriz ne yapabiliriz anlayışı içinde oldular. Askerlere davetiye çıkardılar. Biz AK Parti ile çatışırız kavga ederiz ama bunun yolu yöntemi sandıkta hesap görülür. Gezi olayında çok masumane talepleri olan kesimi bunun dışında tutuyorum. Bir taraftan bayraklarla bayrakların sopalarıyla linç operasyonu gerçekleştirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diyerek sokakları tetikleyenlerin ulusalcı milliyetçi kesimlerin aslında niyetlerinin iyi olmadığını bizde biliyoruz. " diye konuştu.

"MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE DÖNÜŞEN BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ."

Mücadeleden müzakereye dönüşen bir sürecin yaşandığını belirten Sakık ; "Sadece sandıktan biz yüzde elli oy aldık, yani çoğunluğun diktası olmaz. Azınlıkların da hukukunu korumak parlamentonun yani siyasal iktidarın bu ülkede yaşayan herkesin temel görevidir. Tam bu noktadayken talihsiz bir olayı Lice'de yaşadık. Barış sürecini toplumun bu kadar içine sindirdiği bir dönemde, siz barışın ruhuna uygun adımlar atarsanız iç barışınızı inşaa edebilirsiniz. Nedir bunun ruhu? Siz birileriyle barışırken karakolları yeniden inşa ederken A projesinin yanında B projesi olursa burada hile aranır. Geri çekilme süreci karşısında çok önemli bir yolun katledildiğini biliyoruz. Ama Sayın Başbakanın bu rakamları nereden aldığını, bu rakamlarda gerçek payı bence yoktur çünkü gerilla birliklerinin büyük bir kısmının bu topraklardan çekilip gittiğini biliyoruz. Bir kısmı da varsa geçmişte yaşanan süreçten dolayıdır. Dün yani Lice'de olup bitenler hepimizi tedirgin etti. Bu insanların hiç birinin elinde silah yok. Eğer elimde silah yoksa siz buraya karakol yapıyorsunuz. Karakollarla barış sağlanmaz. O insanlar bu karakolları bir tuzak olarak görüyorlar. Biz Gandivari alanlarda olacağız. Gandi'nin de silahı yoktu yürüyordu oturuyordu bu şekilde protesto ediyordu. "şeklinde konuştu. - İZMİR

BDP\'li Sırrı Sakık\'tan Ezber Bozan Çıkış
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'li Sırrı Sakık'tan Ezber Bozan Çıkış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu
    17:11 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını, resmi nikahın ardından da kredilerin hesaplarına yatmaya başlayacağını söyledi. Göktaş ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

  • Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü
    17:08 Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü

    Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Isparta genelinde 330 bin 236 seçmenin bin 153 sandıkta oy kullanacağı ve seçimler boyunca 2 bin 28 polis ve jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

  • Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı
    17:03 Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı

    Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 konutunun bulunmadığını belgeyle kanıtladı.

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm sözcüğüne hakaret ediyorlar
    16:59 Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm sözcüğüne hakaret ediyorlar

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümün planlar dahilinde yapılması gerektiğini söyledi.

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi
    16:57 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz" sözlerine “Hadi oradan Erdoğan... DEM Parti halkları özgürleştiren DEM Parti şu güzelim ağacı ile köklerini Anadolu ve Mezopotamya topraklarından devrimcilerden yurtseverlerin mücadelesinden almış bir partidir. DEM Parti 72 milletten herkese aynı nazardan bakan bir partidir. Bizler kimsenin iradesine ipotek koymayız. Bizde adalet, özgürlük, eşitlik var. ama AKP’de ne var? Tek adam rejimi var. Bütün Türkiye’yi bir tek adam mahkum etmek istediler. Bütün Türkiye’yi saraydan tıpkı bir padişahlık sistemi gibi yönetmek istediler ve biz buna karşı çıktık. Demokrasi dedik. Milyonlarca Kürt’ün iradesine kayyım atamak ipotek değil de nedir” dedi.

  • 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı belirlenecek
    16:56 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı belirlenecek

    31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Türkiye genelinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar seçilecek. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı tarihte yapılacak.


Advertisement