PYD, Türkiye'nin Kırmızı Çizgisini Geçti! İlerliyor - Son Dakika
Güncel

PYD, Türkiye'nin Kırmızı Çizgisini Geçti! İlerliyor

PYD'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri, Türkiye'nin kırmızı çizgi olarak belirlediği Fırat'ın batısına geçti ve Menbic'e doğru ilerliyor.

01.06.2016 22:18  Güncelleme: 08:05

İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından servis edilen bilgiye göre, PYD'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri, ABD özel harekat birimlerinin ve hava operasyonlarının da desteğiyle Fırat'ın batısında yer alan Menbic bölgesine doğru ilerlemeye başladı.

3'Ü ÇOCUK 15 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Menbic'e ilerleyen güçleri büyük ölçüde YPG'nin oluşturduğunu ifade etti.
Gözlemevi ayrıca son 24 saat içerisinde ABD'nin Menbic'de düzenlediği hava operasyonlarında 3'ü çocuk 15 sivilin öldüğünü söyledi.

'SURİYELİ ARAPLARA BIRAKILACAK'

ABD'li bir yetkili ise Menbic operasyonunda Kürt YPG güçlerinin değil yine Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı Arap grupların çoğunlukta olduğunu söyledi.

İsmini vermeyen ABD'li yetkili "Menbic alındıktan sonra YPG bölgede kalmayacak... Böylece tarihsel olarak Suriyeli Arapları yaşadığı bölgeyi yine Suriyeli Araplar kontrol edecek" dedi.

TSK SINIRA YIĞINAK YAPMAYA BAŞLADI

Öte yandan ABD'nin PYD ile IŞİD'e yönelik operasyonları devam ederken, TSK özellikle sınıra bir haftadır yığınak yapmaya başladı. PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi halinde Türkiye'nin müdahale edebileceği söylentileri de askeri kaynaklar tarafından dillendiriliyor.

PYD, Türkiye\'nin Kırmızı Çizgisini Geçti! İlerliyor

Son Dakika Güncel PYD, Türkiye'nin Kırmızı Çizgisini Geçti! İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Gergin: Hala bunu kürt fobisi gibi Kürtlere karşı bir hamle gibi göstermeye çalışan pkk sempatizanı cakallar var türkiye kürt düşmanı olsa barzani bir gün dayanamazdi orda türkiye terörden çok çekti şimdi aynı mantiktaki terör örgütünün kardeşi suriyeyi mahvediyor çoluk çocuk kürt arap kim varsa topraklarından sürüyor eskiyaligin bile Raconu vardır bunlarda Racon da din iman da yok vahşiler vahşet saçıyor birde orayı Araplara brakacak lar mis yahu bu yalanı abd bile söylerken inanmıyor biz mi yutacaz. ... 48 19 Yanıtla
    Mor nokta: Mor delik mor çizgi 29 3
  • TR: Yakında pkk pyd peşmerge bir birini yerler biraz bekleyin sonrada kürt devleti kurarlar sa ten ozamana kadar da kürt kalmaz. 8 22 Yanıtla
  • Mela: Erdoğan diyor ki: Ben herşeyin başıyım 11 2 Yanıtla
  • Vataan..........: Vatan ana gibidir, bacı gibidir.Bugün vatanını satanlar, çok yakın zamanda ...Arnamus sahibi kişiler anlamıştır. 4 5 Yanıtla

Advertisement