16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi

Rusya'da yaşayan Azeri asıllı İrade Mustafaoğul, 16 yıl önce kaybolan oğlunun Antalya'da 9 yıldır Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan Umut olabileceğini iddia ederek onu ziyarete geldi.

20.10.2016 11:40  Güncelleme: 15:42

16 yıl önce oğlunu kaybeden Azeri asıllı İrade Mustafaoğul, Antalya'da kaza geçirmiş halde Gülsüm Kabadayı tarafından bulunan ve bakımını üstlendiği 'Umut' isimli gencin kendi oğlu olduğunu iddia etti. Umut felçli olsa da, Rus kökenli olduğu Kabadayı tarafından anlaşılmış fakat annesi bulunamamıştı.

YOLU RUSYA'DAN ANTALYA'YA DÜŞTÜ, ADI 'UMUT' KONDU

Kaybolan Azeri genci Umut'un Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden çıkacağını kimse tahmin etmemişti. Geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanmış ve buraya nasıl düştüğü bilinmemekteydi. Aynı hastanede bir yakınına refaket eden Gülsüm Kabadayı, yoğun bakımda yatan ve adı bilinmeyen gençle ilgilenmeye başladı.

Gence yaklaşık 2 ay gönüllü olarak bakan Kabadayı, vücudunun hiçbir yeri tutmayan, bilinci kapalı olan ve ismini "Umut" koyduğu genci evine götürerek ona sahip çıktı.

16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi

RUSYA'DAN DAVET ALDI, TAKDİR EDİLDİ

Kabadayı, fiziki özellikleri ve Rusça şarkılara tepki verdiği için Umut'un Rus olduğunu düşünmeye başlamıştı. Kabadayı, bunun üzerine Rusya'daki bir televizyona konuk olmuş ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.

GÜLSÜM KABADAYI, RUSYA'NIN FEDÂKAR ANNESİ OLDU

Fedakarlığıyla dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve "yılın annesi" ödüllerini de alan Kabadayı, Umut'u Samsun'daki bir özel rehabilitasyon merkezine götürmüş ve buradaki tedavinin ardından Umut, oturmaya ve başını dik tutabilmeye başlamıştı.

16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi

ANCAK PROGRAMDA 'ONU' GÖRÜNCE İŞLER DEĞİŞTİ

Felçli olan Umut'un 9 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'daki kayıpları arayan bir programa katılan Azeri İrade Mustafaoğul'un 16 yıl önce 7 yaşındayken kaçırılan 'Kenan' isimli oğlunu aradığını ifade etti.

KENAN'IN UMUT OLDUĞUNU ANLADI, GERÇEK ANNE ANTALYA'YA GELDİ

Programda Umut'un fotoğraflarının gösterildiğini ve Mustafaoğul'un fotoğrafları diğer iki oğluna çok benzettiğini kaydeden Kabadayı, programın ardından kadının Umut'u görmek için, yaşadıkları Antalya'nın Korkuteli ilçesine geldiğini anlattı.

16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi

"ANNESİ GİBİ KOKLADI, SEVDİ. UMUT DA GÜLÜMSEDİ, İLK DEFA BÖYLE TEPKİ VERİYORDU"

Umut'u felçli görünce kadının çok üzüldüğünü belirten Kabadayı, "Kadın Umut'u annesi gibi kokladı ve sevdi. Umut da onu görünce elini kaldırdı ve gülmeye başladı. Umut ilk defa bir yabancıya böyle bir tepki verdi. Kadın uzun süre Umut'un yanından ayrılmadı ve Umut'a kaybettiği 'Kenan' adıyla seslendi." ifadelerini kullandı.

"UMUT'A BENZİYORDU, YAŞLARI UYUŞUYORDU"

"Kadın diğer iki çocuğunun fotoğrafını gösterdi. Özellikle büyük çocuk Umut'a benziyor." diyerek ilk iletişmlerini anlatan Kabadayı, "Umut'un yapılan kemik incelemesinde 1992 doğumlu olduğu tahmin edilmişti. Bu kadının da 16 yıl önce 7 yaşındayken kaçırılan oğlu 1993 doğumluymuş. Yaşları birbirine uyuyor." dedi.

16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi


DNA TESTİ YAPILACAK

Kadının Rusya'ya döndükten sonra tercüman aracılığıyla kendisine her gün sosyal medyadan mesaj yazdığını anlatan Kabadayı, "Bana Rusya'da hukuki işlem başlattığını söyledi. Antalya'ya tekrar gelip Cumhuriyet Savcılığına başvuracağını ve DNA karşılaştırması isteyeceğini söyledi. Umut'un oğlu olduğuna inanıyor." dedi.

"UMUT ARTIK OĞLUM GİBİ, VERMEYE NİYETİM YOK"

Kadının DNA testi sonucunda Umut'un gerçek annesi çıkması halinde ne yapacağını bilmediğini vurgulayan Kabadayı, "Umut'un tedavisi için gerçek annesinin bulunmasını istiyorum. Umut artık benim oğlum gibi. Gerçek annesi çıksa bile onu vermeye niyetim yok. 9 yıldır ona gece gündüz bakıyorum. Gerçek annesi çıkması halinde tek beklentim Umut'un tedavisi için ona moral desteği vermesi." diye konuştu.

Kabadayı, bir süredir de elini kaldırabilen ve "Anne" diyebilen Umut'a Korkuteli ilçesindeki evlerinde bakmaya devam ediyor.

16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi

16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya\'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 16 Yıl Önce Kaybolan Çocuğun, Antalya'daki Felçli Genç Olduğu İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement