Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 200 yataklı hastanenin temel atma töreni için geldiği Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde CHP ve MHP’ye yüklendi.

06.03.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 200 yataklı hastanenin temel atma töreni için geldiği Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde CHP ve MHP'ye yüklendi. AK Parti'nin proje ve hedefler doğrultusunda konuştuğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Onlar ise montaj sanatını geliştirmeye çalışıyorlar" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti için söylediği 'hukuk katili' sözünü eleştiren Müezzinoğlu, "AK Parti için 'hukuk katili' ifadelerini kullananlar, milli irade katillerini alkışladılar" diye konuştu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 200 yataklı Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni vesilesiyle geldiklerini belirterek konuşmasına başlayan Bakan Müezzinoğlu, "AK Parti olarak 11 yıldır gece gündüz demeden çalışıyoruz. Milletimizin yarınlarını bugünden daha iyi yapma gayreti içindeyiz. İnşallah bu yeni çağdaş ve modern hastanemiz, yapımı tamamlandıktan sonra Çerkezköy ve bölgenin sağlık hizmetlerine fayda sağlayacaktır" dedi.

Kırklareli'de Babaeski Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptıklarını anımsatan Müezzinoğlu, "Ayrıca 250 yataklı Kırklareli Devlet Hastanesi ve 20 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de temel atma törenine katıldık. Bu ayın 10'unda da Malkara Devlet Hastanesi'nin temelini atacağız. Bütün derdimiz ülke standartlarını her alanda yükseltmektir. Dünya standartlarında bir Türkiye oluşturmak için gayret ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin, dünyanın örnek aldığı bir sağlık hizmeti sunumu noktasına geldiğine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, "52 Avrupa ülkesinden insanların, 'Türkiye'nin başarısını anlamakta güçlük çekiyoruz' dediklerine şahit oldum. Bu başarıların devam etmesi için siyasi iktidarın devam etmesi gerekiyor" açıklamalarında bulundu.

"MENDERESİ, ZORLU'YU, POLATKAN'I ASANLAR MİLLİ İRADE KATİLLERİ DEĞİL MİYDİ?"

AK Parti hükümetinin 11 yıldır birçok oyunu ve tuzağı bozarak ülkeyi bu noktalara getirdiğini söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkenin siyasi iktidarını bozmak isteyenler, devamlı tuzak kurma derdindeler. Önce kapatma davası açtılar. Sonra Ayışığı, Sarıkız ve Danıştay hadiseleriyle ülke huzurunu bozmaya çalıştılar. 'Siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz' diyerek 367 denen hukuk ucubesini çıkardılar" dedi.

"Milli irade katilleri kimlerdi?" diye soran Müezzinoğlu, "Menderesi, Zorlu'yu, Polatkan'ı asanlar milli irade katilleri değil miydi? CHP bunlara alkış tutmamış mıydı? AK Parti için 'hukuk katili' ifadelerini kullananlar, milli irade katillerini alkışladılar. AK Parti'ye kapatma davası açan savcı milli irade katili değil miydi? CHP ona da alkış tutmamış mıydı?" ifadelerini kullandı.

"BU MİLLET KENDİ KADERİYLE OYNANMASINA İZİN VERMEYECEK"

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözüne vurgu yapan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesinden rahatsız olanlar, bu milletin kaderiyle oynamak istediler. Ama artık bu millet kendi kaderiyle oynanmasına izin vermeyecek. Tuzak kuranlar kuyu kazanlar, o kuyulara kendileri düşecek, o tuzaklara kendileri yakalanacak. Bugüne kadar milletten başka hiçbir güçten destek alma derdinde olmadık. Milletin hak ve hukukunu kimseye çiğnetmedik" dedi.

2008'de başörtülü kızların üniversiteye girmesine ilişkin anayasal değişikliği CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü anımsatan Müezzinoğlu, "Şimdi bakıyorum, seçim otobüslerine başörtülü kadınlarımızın fotoğraflarını koyuyorlar. Seçimlerde başörtülü aday gösteriyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diye konuştu.

"EY CHP, EY MHP SEN NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUN"

11 yıl önce 110 bin Türk vatandaşının yurt dışına tedavi için gittiğini ve 1,5 milyar dolar paranın yabancı ülkelerde harcandığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Şimdi ne oluyor. 480 bin yabancı sağlık hizmeti almak için Türkiye'ye geliyor ve 2,5 milyar dolar para bırakıyor. Bu bize yeterli değil. 2018'li yıllarda şehir hastanelerinin de devreye girmesiyle bu rakamı 10 milyar dolara çıkaracağız. Biz hep proje ve hedef konuşuyoruz. Onun için Marmaray'ları yapıyoruz. Onun için 3'üncü boğaz köprüsü, 3'üncü havaalanı, şehir hastaneleri, Kanal İstanbul diyoruz. Almanya, Fransa, İngiltere ve İsrail rahatsız oluyor. Bunu anlıyorum. Onların Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine sahip ülkeler arasında olmasından rahatsızlık duymasını anlıyorum. Ama ey CHP sen neden rahatsız oluyorsun. Ey milliyetçi geçinen MHP sen neden rahatsız oluyorsun. Niye kasetlerin peşinde, niye iftiraların peşinde koşuyorsun. Bunu anlamıyorum" dedi.

"30 MART AKŞAMI BİR TOKAT DAHA YİYECEKSİNİZ"

Müezzinoğlu, "10 yıl önce bu masalarda şunu konuşuyor muyduk, konuşmuyor muyduk? Almanya'dan turist rahatsızlanmış, memleketine telefon etmiş, Almanya'dan ambulans uçak gelmiş ve vatandaşını memleketine götürmüş. Vay anasını ya.. Şimdi.. 15 gün önce Kazakistan'da TIR şoförümüz kaza yaptı. Kırıkları vardı. Olağanüstü bir şeyi yoktu. 'Sayın Bakanım kendimi burada huzurlu hissetmiyorum, ülkeme gelmek istiyorum' dedi. Ambulans uçak gitti TIR şoförümüzü alıp geldi. Türkiye bu, güçlü ülke bu. Kasım ayında Bolulu bir vatandaşımız bana ulaştı. 'Sayın Bakanım babam Hindistan'da kanser tedavisi gördü. Tedavisi bitti. Normal uçakla gelebilecek durumda ama direk uçak yok. Aktarmalı uçuşlarla 2 gün babamın perişan olmasını istemiyorum. Ekonomik durumum iyi. Ambulans uçakla aldırmak istiyorum, yardımcı olur musunuz?' dedi. 5 bin 400 kilometre aktarmasız uçuşla vatandaşımızın babasını Hindistan'dan alıp Bolu'ya getirdik. Dedik ki bu ülke senden daha cömert, senden daha zengin. 1 kuruş para almadık. Şimdi Kılıçdaroğlu konuşuyor. Senin SGK Müdürlüğü döneminde vatandaş 3 TL'lik ağrı kesici bulamıyordu. Allah korusun 3 günlüğüne sadece Sağlık Bakanlığı onların eline geçse ambulans uçaklarımıza bunlar yakıt koyamaz. Bunun için tezgah peşinde koşuyorlar. Bunun için kasetlerle uğraşıyorlar. Onun için montaj sanatını geliştirmeye çalışıyorlar. Ama olmaz, tutmaz. 30 Mart akşamı bir tokat daha yiyeceksiniz" şeklinde konuştu.

DEVLET HASTANESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kahvaltı programının ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki partililer, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti. Burada muayene olmayı bekleyen vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra açılış töreninin gerçekleştirileceği alana geçti.

"BU ÜLKENİN SİYASİ İSTİKRARINI BOZDURMAYACAĞIZ"

Müezzinoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada 11 yıldır 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şuuruyla hizmet ettiklerini belirterek, "11 yıldır siyasi istikrar ekonomik istikrarı, ekonomik istikrar da faizlerin düşmesini, kaynakların milletin hakkı olan yatırımlara aktarılmasını sağlıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte ülkemizin yakın coğrafyasındaki 1 milyar nüfusa da sağlık hizmeti verir hale geleceğiz. Bu ülkenin siyasi istikrarını bozdurmayacağız" dedi. Çerkezköylülerden geleceklerine sahip çıkmalarını isteyen Bakan Müezzinoğlu, "Güç odaklarının milli iradeye müdahale etmesine müsaade etmeyin" dedi.

Konuşmasının sonunda tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Müezzinoğlu, "Gece gündüz demeden hizmet ediyorlar. Dünyanın gıpta ile izlediği sağlık hizmetlerini biz onlarla yapıyoruz. Onlarla birlikte dünyaya örnek olacak daha güzel sağlık hizmetleri sunacağız" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, müteahhit firma yetkilisini yanına çağırarak, 2015 Eylül ayında bitmesi planlanan hastanenin daha erken bir tarihte bitmesi için söz istedi. Müteahhit firma yetkilisi de 'O zaman iki bayramı bir arada yaşayalım' diyerek hastanenin 23 Nisan 2015'e kadar bitirileceği sözünü verdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement