Sağlık Bakanlığı'ndan Ankara'daki Yaralıların Durumuna Dair Son Açıklama - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanlığı'ndan Ankara'daki Yaralıların Durumuna Dair Son Açıklama

Sağlık Bakanlığı\'ndan Ankara\'daki Yaralıların Durumuna Dair Son Açıklama

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, "Ölü sayısında artış yok. 131 hasta toplamda tedavi altında. Toplam 356 hasta taburcu edildi." dedi.

13.10.2015 12:36  Güncelleme: 13:57

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ankara Tren Garı Kavşağı'nda düzenlenen Barış Mitingi'nde meydana gelen patlamada yaralılar ile ilgili son gelişmeleri açıkladı.

"KAYIPLARDA ARTIŞ YOK"

Gümüş, "Kamu hastaneleri, özel hastaneler ve üniversiteler olarak ifade ettiğimiz toplam 31 kaybımız devam ediyor. Kayıplarda herhangi bir artış yok. Yoğun bakımlarımız da 53 hasta yatıyor. 5 arkadaşımız yoğun bakımdan servise alındı. Toplam da 78 hasta hastanelerimizde tedavi altında. 131 hasta toplamda tedavi altındadır. Toplam 356 taburcu yapılmıştır" diye konuştu.

"BÜTÜN YARALILARA, TABURCU OLANLARA VE AİLELERİNE PSİKOLOJİK DESTEK VERİYORUZ"

Hastane bahçelerinde yaralı yakınları için her türlü imkanların sağlandığını kaydeden Gümüş, taburcu olan hastalara ve ailelerine psikolojik destek verileceğini bildirdi. Gümüş, "Bütün hastanelerimizde bütün yaralılara ve taburcu olanlara psikolojik destek bizzat veriyoruz. Yakınlara da psikolojik destek yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

SAĞLIKÇI OLMADIĞI HALDE KAN ANONSU YAPANLARA SUÇ DUYURUSU

Numune Hastanesi bahçesinde iki kişinin sağlıkçı olmadığı halde sağlık kıyafeti giyerek megafonla kan anonsu yaptığını belirten Gümüş, "Biz bunlarla ilgili de suç duyurusunda bulunacağız. Sağlık hizmetlerinin hastanede dezorganize olmasına sebep olmak. Çünkü bu anonslardan sonra Numune Hastanesine 150 kişi kan vermeye geliyor ve kan merkezi tamamen duruyor, çalışamaz hale geliyor. Bu hizmetler koordinasyonla olması gerekir. Sağlık hizmetinin hizmetini aksatmakta bir sorumluluk gerektirir ve bunun da bir hesabı olur bu kişilerle ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanlığı'ndan Ankara'daki Yaralıların Durumuna Dair Son Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • free zone 61: kimse kusura bakmasın ölümler acı tamam ama ne ugruna,,sloganlar niyetler belli,,biji serok pislik flamalar pkk.........yas mas tutmuyorum,,bir şehidim var hakkaride vaktimi onla geçirecegim bugun...... 6 5 Yanıtla
  • AVŞR: ZAMAN BİRLİK BERABERLİK ZAMANIDIR BUNUN SAĞ SI SOLU KALMAMIŞTIR BİR AN ÖNCE KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERMELİYİZ İŞİTMİŞ TERÖRMÜŞ BUNLAR NE Kİ YA SEN KOCAMAN BİR DEVLETSİN HAİNLİK EDENLER VARSA BESLEMEYİP YOK EDECEKSİN 2 0 Yanıtla

Advertisement