Sarıgöl'de Sıcak Altında Üzüm Hasadı - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de Sıcak Altında Üzüm Hasadı

Sarıgöl\'de Sıcak Altında Üzüm Hasadı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yetiştirilen erkence üzümlerin hasadına başlandı.

10.07.2014 11:51

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yetiştirilen erkence üzümlerin hasadına başlandı. Aşırı sıcak altında yapılan hasat nedeniyle işçilerin çoğu da oruçlarını tutamıyor.

Sarıgöl'de sabah saat 05.30 sıralarında erken saatlerde üzüm bağına giden işçiler, sabahın serinliğinde başladıkları üzüm kesme çalışmalarını üzüm kamyonu doluncaya kadar devam ettiriyor. Temmuz ayında ermeye başlayan Süper yol, Trakya İlkeren ve Early Sweet türü üzümler, hasadın ardından yurt içinde sofralık olarak pazarlanıyor. Erkence üzümlerde bu yılki rekolte tahminlerinin 5 bin ton civarında olduğu ifade ediliyor.

Tarım işçilerinden Meziye Kozak, "Ekmek parasını kazanmak için çalışmak zorundayız. Sabah erken kalkıyoruz. Sıcakların altında öğleye kadar çalışmaktayız. Allah günah yazmasın. Orucumuzu da tutamıyoruz. Oruçlu olan arkadaşlarımız var. Bunların sayıları da çok az. Üzüm hasadı Ramazan ayına denk geldi." dedi. Tırazlar Mahallesi'nden üzüm üreticisi Mustafa Demir, "Benim kırsal alanda altı dekarlık erkence üzüm olan Trakya İlkeren üzüm bağım var. Temmuz ayında olgunlaşıyor. Üzüm geliştiğinde 10 gün içerisinde yaş olarak hasadının yapılması gerek. Fiyatlardan memnunum." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de Sıcak Altında Üzüm Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement