Saü'de "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Eğitim" Başladı - Son Dakika
Yerel

Saü'de "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Eğitim" Başladı

Sakarya Üniversitesi'nde SAÜ "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı" kapsamında eğitim programı başlatıldı.

08.10.2015 12:09

Sakarya Üniversitesi'nde SAÜ "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı" kapsamında eğitim programı başlatıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Güvenli Bir Hayat Var Projesi" kapsamında başlatılan eğitim, 7-9 Ekim tarihleri arasında 50 kişilik gruplar halinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde verilecek.

SAÜ Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Aygin, projenin Avrupa Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hibe desteğiyle başlatıldığını belirterek, üç gün sürecek olan SAÜ ayağının kadına yönelik her tür şiddetin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin tüm tarafların işbirliği ile uygulamaya konulmasına katkıda bulunmayı amaçladığını belirtti.

Kocaeli Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği Şube Başkanı Mehmet Kaygusuz da projenin kadına yönelik şiddetle mücadeleyi konu alan sivil toplum kuruluşlarının iş birliği yapmasını sağlayacak bir proje olduğunu ifade ederek, bunun toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadelesiyle kazanılması gereken bir savaş olacağını kaydetti.

Bu anlamda sivil toplumun güçlendirilmesinin büyük önem kazandığına dikkat çeken Kaygusuz, bu kapsamda Sakarya'da medyada kadın imgesi, kamu spotu, Gölcük'te kadın dostu kent gibi çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saü'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Eğitim' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement