Şehitler Mekânını Gezen Öğrenciler Gaziler Diyarı'na Döndüler - Son Dakika
Yerel

Şehitler Mekânını Gezen Öğrenciler Gaziler Diyarı'na Döndüler

Şehitler Mekânını Gezen Öğrenciler Gaziler Diyarı\'na Döndüler

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gaziler Diyarından, Şehitler Mekanına” projesi kapsamında, Çanakkale’ye giden öğrenciler tarihi mekanları gezerek, tarihi yerinde inceleme fırsatı buldular.

05.06.2014 17:29

Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gaziler Diyarından, Şehitler Mekanına" projesi kapsamında, Çanakkale'ye giden öğrenciler tarihi mekanları gezerek, tarihi yerinde inceleme fırsatı buldular.

Bu yıl 7. düzenlen 'Gaziler Diyarından, Şehitler Mekanına' projesi kapsamında Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Şehitkamil ilçesinde (20) lise ve dengi okuldan derslerinde başarılı 90 öğrenci için düzenlenen gezide öğrenciler, İstanbul'da Minia Türk, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Sofya Müzesi, Harbiye Askeri Müzesi ve Dolmabahçe Sarayı gezdiler. Tarihi mekanları gezerek, mekanlar hakkında bilgi alan öğrenciler hoş vakit geçirdi. Tarihi mekanlar önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen öğrenciler, aldıkları bilgiler sayesinde ise tarihi yerinde inceleme fırsatı buldular. İstanbul gezisinin ardından, Çanakkale'ye geçen öğrenciler, Zığındere Şehitliği, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Son Ok Anıtı, Kemal Yeri Çimenlik Kalesi, Nusrat Mayın Gemisi, Truva Atı ve buna benzer birçok tarihi yerleri de gezdiler. 3 gün süren gezi sonrası öğrenciler Gaziantep'e döndü.

Unutulmaz bir gezi yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, "Çanakkale'de şehitlerimizi gördük. Orada gözyaşlarımızı bile tutmak mümkün değil. Duygu dolu anlar yaşadık. Böyle bir geziye katıldığımız için çok mutluyuz. Öncelikle İstanbul'u gezdik. Orada atalarımızın yaptığı tarihi mekanları inceledik. Daha sonra da Çanakkale'de atalarımızın bu milleti ne kadar zorluklarla kazandığını öğrendik. Vatana olan bağlılığımız biraz daha arttı. Sözlerle anlatılacak gibi değil herkesin görüp yaşaması gereken bir duygu. Herkesin mutlaka Çanakkale'ye gitmelerini tavsiye ediyorum. Bize oraları görmek nasip oldu. Bizlere bu imkanı sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüze sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitler Mekânını Gezen Öğrenciler Gaziler Diyarı'na Döndüler - Son Dakika


Advertisement