Şırnak Yeni Şırnak Için Temel Atıldı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Yeni Şırnak Için Temel Atıldı

Yeni Şırnak için temel atıldıŞırnak'ta TOKİ tarafından Gazipaşa Mahallesi'nde yapılacak olan bin 600 konut ve 100 iş yeri için bugün ilk temel atıldı.

22.03.2017 17:41

Yeni Şırnak için temel atıldı

Şırnak'ta TOKİ tarafından Gazipaşa Mahallesi'nde yapılacak olan bin 600 konut ve 100 iş yeri için bugün ilk temel atıldı.

Merkez Gazipaşa Mahallesi'nde yıkılan evlerin yerine TOKİ tarafından yapılacak olan bin 600 konut ve 100 işyerinin yeraldığı 1'inci etap temel atma törenine Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer ile firma yetkilileri katıldı.

Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 3 aylık bir süre içerisinde bir çok işi tamamladıklarını belirterek, "İlk etap TOKİ inşaatlarımızın bu gün itibariyle çalışmalarına başladık. Firmamız geldi bu gün temel kazısına başladı. Yine bu çerçevede TOKİ tarafından hemen yan tarafta ikinci etap sözleşmesi de imzandandı. En kısa sürede ikinci etap işleri de başlayacak. Şu aşamada bin 600 konut ve 100 tane işyerinin ihale işlemleri tamamlandı. Şu anda göründüğü üzere yapımına da başladık. Vatandaşlarımız sabırsızlıkla işler ne zaman yapılacak diye bekliyordu. Biz Şırnak olarak ta zaten sokağa çıkma yasağın bitimine müteakip yaklaşık üç aylık bir sürede birçok işi tamamladık. İçme suyu ihalesi tamamlandı. Yer teslimini yaptık. 17 milyon bedelli ve artı KDV. Kanalizasyon aynı şekilde tamamlandı. Firma mevsim koşulları nedeniyle ara verdi çalışmalarına. Onun dışında 105 KM sıcak asfalt ihalemiz yapıldı. Onun içinde mevsim koşullarını beliyoruz. Park, belediye hizmet binası, terminal proje çalışmaları bitti. En kısa zamanda mevsim koşullarında normale dönmesiyle birlikte hızlı bir şekilde Şırnak'ı şantiye havasına sokacağız Allah'ın izniyle. Vatandaşlarımızdan sadece biraz sabır istiyoruz. Bir çok yere göre Şırnak çok hızlı bir şekilde yatırımlar almaya başladı. Vatandaşlarımız bazen niye başlamıyor diye sitemde bulunuyor ama 3 aylık gibi kısa bir sürede bu kadar ihalenin yapımı ve yer teslimin yapılması bizim için çok hızlı bir süreçti. İnşallah Şırnak'ı çok kısa bir sürede çok güzel bir aşamaya getireceğiz" dedi.

Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer de 1'inci etap konut ve işyerlerinin Gazipaşa Mahallesi'nde yapıldığını belirterek, kent genelinde 6 bin 500 konutun yapılacağını hatırlatarak, "Gazi Caddesi'nde 2 etap var. Bu iki etapta toplamda bin 600 konut, 100 iş yeri var. Yalnız Şırnak genelinde 6bin 500 konut, 1000 iş yeri olacak. Bunun ilk çalışması bugün başladı. Şuanda gördüğümüz çalışma birinci etap oluyor. İkinci etabın çalışması da 1 hafta 10 gün içerisinde başlayacaktır. İşin teslim süreleri de 1 sene gibi kısa bir süre. Bin 600 konut için konuşuyorum. Bahçelievler, Dicle, yeni mahallelerinin çalışmaları Çevre Şehircilik Bakanlığınca yapılıyor. TOKİ'ye gönderiliyor. TOKİ'de son şeklini alıp ihale aşamasına geliyor. İnşallah çok kısa süre içinde bitecek ve Şırnaklı vatandaşlarımızda bu eziyetten kurtulacak" diye konuştu.

Şırnak Yeni Şırnak Için Temel Atıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Yeni Şırnak Için Temel Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement