Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas'ın Gürün ilçesinde muhtarlar, Tarım ve Kırsal Kalkındırmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü tarafından, besicilik ve süt hayvancılığında verilecek hibe konusunda bilgilendirildi.

03.04.2015 14:09

Sivas'ın Gürün ilçesinde muhtarlar, Tarım ve Kırsal Kalkındırmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü tarafından, besicilik ve süt hayvancılığında verilecek hibe konusunda bilgilendirildi.

Asef Çoban Kültür Merkezi'nde yapılan bilgilendirme toplantısında, besicilik ve süt hayvancılığında verilecek yüzde 70 oranındaki hibe desteği hakkında muhtarlara bilgi verildi.

Kaymakam Fatih Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, Gürün'ün geçen yıllarda hibe ve yatırımlardan yeterince faydalanamadığını belirtti.

Bu dönemde fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Gürünlü vatandaşlarımızın bu hibeleri kullanmasıyla hem ilçemiz gelişecek hem ilçemizden başka illere olan göç tersine dönecek hem de işsiz bir çok vatandaşımıza iş imkanı sağlanacak" diye konuştu.

TKDK Sivas İl Koordinatörü Halis Öztürk ise katılımcılara Kırsal Kalkınma Fonu Hibe Destekleriyle ilgili bilgi verdi.

TKDK İletişim Uzmanı Abdulkadir Yumuk da besicilik ve süt üretimi, başvuru sahibinde aranan şartlar, hayvancılık yatırımlarındaki kapasiteler, yapılacak yardımlar için aranan şartlar, izlenecek süreç, hayvancılık kapsamında hangi yatırımlara hibe verildiği, TKDK tarafından destek verilmeyen yatırımlar gibi konularda sunum yaptı.

Toplantıya Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Gürün İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gül, mahalle ve köy muhtarları ile çiftçiler katıldı.

- Belediye Başkanı Çiftçi'den ziyaret

Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Sivas Numune Hastanesinde görev yapan ve geçici görev için Gürün'e gelen Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Mustafa Kavurmacı'yı ziyaret etti.

Çiftçi, Kavurmacı'nın ilçe halkının takdirini kazandığını belirterek kendisine teşekkür etti.

Kavurmacı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ellerindeki imkanlarla vatandaşlara en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Çiftçi daha sonra, hastanede yatan hastaları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement