Spor Turizmi Dünyada 182 Milyar Dolarlık İş Hacmi Oluşturuyor" - Son Dakika
Güncel

Spor Turizmi Dünyada 182 Milyar Dolarlık İş Hacmi Oluşturuyor"

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Akülke: "Spor turizmi dünyada 182 milyar dolarlık iş hacmi oluşturuyor" "1980'lerde uluslararası turizmde spor turizminin payı yüzde 10'larda iken 2013'de yüzde 32'ye yükseldi"

12.12.2014 12:43

SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyonlar Sorumlusu Mahmut Nedim Akülke, spor turizminin dünyada 182 milyar dolarlık iş hacmi oluşturduğunu bildirdi.

Akülke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada turizm trendlerine bakıldığında spor amaçlı seyahat sayısının hızla arttığının görüldüğünü belirtti.

Eskiden sadece spor kafilesi ya da spor takımının seyahatinin spor turizmi sayıldığına işaret eden Akülke, spor turizminin artık kitlesel özellik kazandığını vurguladı.

Spor organizasyonlarının iletişim ve tanıtım amacıyla kullanımının hızla arttığını dile getiren Akülke, şöyle devam etti:

"(Bacasız sanayi) diye isimlendirilen turizmin, ülke ekonomilerinin gelişmesine katkısı sürekli artıyor. Turizmin, ekonomik katkıları dışında toplumsal hayata da çok önemli desteği var. Spor turizmi dünyada 182 milyar dolarlık iş hacmi oluşturuyor. Yaz aylarında deniz kıyılarına, kışları kayak merkezlerine akın eden yerli ve yabancı turistler, son yıllarda farklı tatil seçeneklerini tercih etmeye başladı. 1980'lerde uluslararası turizmde spor turizminin payı yüzde 10'larda iken, 2013'de yüzde 32'ye yükseldi."

Türkiye'nin her bölgesi motor ve doğa sporları merkezi olacak

Akülke, motor ve doğa sporları organizasyonlarıyla il, ilçe ve bölgelerin hızlı şekilde tanıtılabileceğini ifade etti.

Sporda turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi, motor ve doğa sporlarına gençlerin ve halkın ilgisinin yaygınlaştırılmasının yeni nesillerin ruhen ve bedenen gelişmelerine katkı sağlayacağını anlatan Akülke, "Motosiklet sporunun değerlendirilmesi sonucu ülkemizin hemen hemen her bölgesi, alternatif bir motor ve doğa sporları merkezi haline getirilecek" diye konuştu.

"Spor, turizmin geleceğidir"

Tarihi kentlerin tanıtımına katkıda bulunarak turizm potansiyelini artırmayı, yerli ve yabancı turistlerin Türkiye'nin değerlerine dikkatlerini çekerek daha çok insana ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen Akülke, şunları kaydetti:

"TMF olarak 2014 yılında 'spor, turizmin geleceğidir' sloganıyla başlattığımız proje, 2015 yılında ülkemizin bazı illerinde devam edecek. Kastamonu, Tokat, Bursa'nın Gemlik ve İzmir'in Urla ilçesi 2014 yılında hem spor organizasyonları olarak hem de spor turizmi yönünden ön plana çıkan kentlerimiz oldu. 'Turizm tam bir kalkınma hamlesidir' vizyonuyla hareket eden TMF, spor turizmine sosyal proje olarak bakıyor. 2015 yılında ülke genelinde, spor turizmi için çeşitli etkinlik ve şampiyonalar düzenlemeye devam edeceğiz." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Spor Turizmi Dünyada 182 Milyar Dolarlık İş Hacmi Oluşturuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement