Suların Tasarruflu Kullanılması - Son Dakika
Yerel

Suların Tasarruflu Kullanılması

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "En değerli temel içeceğimiz olan suyu tasarruflu kullanalım"

19.07.2014 11:40

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, en değerli temel içecek olan suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini bildirdi.

Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, hava ve iklim değişikliğinin sonucu yeryüzüne düşen yağmur miktarının az olduğuna dikkati çekerek, son 50 yılın en kurak mevsimini yaşadıklarını belirtti.

Belediye olarak aldıkları önlemlerden dolayı şu ana kadar herhangi bir su sıkıntısı yaşamadıklarını ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

"Doğal ve iklim değişikliklerinin büyük bir hızla yaşandığı bir dünyada yaşıyoruz. Çoğu zaman olumsuz sonuçlar veren bu değişikliklerin insana etkisi şüphesiz kaçınılmazdır. Bundan dolayıdır ki, insanlığın temel yaşam kaynağı olan suyun önemi her geçen gün artıyor. Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi ülkemiz ve şehrimizde de su azlığı kendisini hissettirmektedir. Belediye tarafından gerçekleştirilen projeler sayesinde şu ana kadar bir su sıkıntısı yaşatmadık. Bundan sonraki süreçte de bu tür bir sıkıntı ile karşılaşmamak için gerekli tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz. Su sıkıntısına karşı çözümde en büyük tedbir bilinçli su kullanımı. İnsanımızın suyu tasarruflu kullanımı noktasında bilinçlenmesi de vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Harcanılan suyun ücretinin ödenmesi, su kullanımı noktasındaki görevimizi tam olarak yerine getirdiğimizin göstergesi değildir. Çünkü insanlarımız, "Ben ücretini ödüyorum, istediğim kadar ödeyebilirim" gibi bir düşünce içinde olabiliyorlar. Ancak suyun olmaması durumunda para ile elde edilmesi de imkansız hale gelebilir. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için var olan su depolarına ek depolar inşa ederek, hacim ve kapasitelerini artırdık." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suların Tasarruflu Kullanılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement