Tavşanlı'da Uluslararası Ticaret ve Yatırım Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Tavşanlı'da Uluslararası Ticaret ve Yatırım Toplantısı

Tavşanlı\'da Uluslararası Ticaret ve Yatırım Toplantısı

Tavşanlı'da Uluslararası Ticaret ve Yatırım toplantısıTuna İŞLEYEN / TAVŞANLI,(KÜTAHYA)- KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesinde 14 ülkeden gelen 60 işadamının katılımıyla '1'inci Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu' gerçekleştirildi.

21.05.2016 19:11

Tavşanlı'da Uluslararası Ticaret ve Yatırım toplantısı

Tuna İŞLEYEN/ TAVŞANLI,(KÜTAHYA)- KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesinde 14 ülkeden gelen 60 işadamının katılımıyla '1'inci Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu' gerçekleştirildi.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği toplantı Mavi Ay Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Libya, İngiltere, Mısır, Sudan, Senegal, Suriye, Filistin, Cezayir, Fas, Tunus, Irak, Yemen, Suudi Arabistan ve Azerbaycan'dan gelen işadamları ile Tavşanlılı işadamları katıldı.

Termal ve doğa turizmi, gayrimenkul, sanayi, tarım ve genel ticaret konularının ele alındığı toplantıda konuşan Tavşanlı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanvekili Hasan Özyaşar, "Amacımız Tavşanlı'da ve bölgemizde ticaretin gelişmesidir. Davet ettiğimizi ülkeler ağırlıklı Ortadoğu, Afrika,Türki Cumhuriyetler yani İslam ülkeleri. Biz aynı kültürü, aynı değerleri taşıyan bu insanlar bir araya gelip, kaynaklarını ve zenginliklerini birlikte kullanmayı becerebilirler ve bundan katma değer sağlayabilirlerse, sadece bu bölgede değil, bütün dünyadaki sıkıntılıların çok büyük oranda çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Muhammed Adil de "Türkiye artık bir marka oldu. Yani tüm Arap-Afrika ülkeleri herkes Türkiye'ye gelmek istiyor. Çünkü Türkiye'ye güvendikleri için geliyorlar. Türkiye ile bir ticaret geliştirmek için geliyorlar. Türkiye'ye bir yatırım fırsatları aramak için geliyorlar. O nedenle bu başarılı organizasyon inşallah devamı olacak. Bölge içinde çok faydalı olacak" diye konuştu.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tavşanlı'da Uluslararası Ticaret ve Yatırım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement