TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Suriye'yi parçalayacaklar, sonra Irak'ı parçalayacaklar.

25.02.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, " Suriye'yi parçalayacaklar, sonra Irak'ı parçalayacaklar. Türkiye'yi size böldürmeyiz. DAEŞ'e, PKK'ya bin kere lanet olsun. Buyurun siz de söyleyin" dedi.

HDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için "Gaziantep'te IŞİD'in faaliyetlerinin araştırılmasına" dair önergenin, bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, insanlık belası, cani, barbar, tecavüzcü bu örgütle ilgili bütün dünyanın belli bir fikre sahip olduğunu belirtti. DAEŞ'in katliamcı politikasının, Ortadoğu'da insanlık ailesinin yüzünü kızartacak uygulamalarının karşısında Türk Hükümeti'nin uzun süre sessiz kaldığını iddia eden Yıldırım, hükümetin, örgütün savunulabilir tarafı kalmayınca, "Bu örgütle ilişkimiz yok, terör örgütü olarak görüyoruz" demeye başladığını öne sürdü.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, sorunları halı altına süpürmenin çözüm olmadığını, hele terör söz konusu olduğunda bunun ihmale gelemeyeceğini söyledi. Gökdağ, "İktidarıyla, muhalefetiyle hep birlikte oturmalıyız, araştırmalıyız, çözmeliyiz. Türkiye, Gaziantep bizden bunu bekliyor" dedi.

'Buyrun siz de söyleyin"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye'nin son 35 yıldır terör örgütlerinin baskısı altında olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, etnik gruplar adına ortaya çıkan terör örgütlerinin en büyük zararı o etnik gruplara, Kürtler adına çıkan terör örgütlerinin de en büyük zararı Kürtlere verdiğini anlattı.

DAEŞ'in en büyük zararı Müslümanlara verdiğine işaret eden Erdoğan, "Suriye'yi parçalayacaklar, sonra Irak'ı parçalayacaklar. Türkiye'yi size böldürmeyiz. DAEŞ'e, PKK'ya bin kere lanet olsun. Buyurun siz de söyleyin" dedi.

Yıldırım, sataşma gerekçesiyle söz alarak Erdoğan'a, "Bu ülkeyi 14 yıldır yöneten partinin milletvekili değil de muhalefet partisi gibi konuştu. 'Yüz yıl önce ülkeyi kim böldü' diyor. Bu kadar mı tarih bilginden yoksun olur. Sanırsın ki HDP gelmiş imparatorluğu bozmuş" diye karşılık verdi.

Konuşmaların ardından HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

-Hocalı'yı kınadılar

Bu arada Genel Kurul'da grup başkanvekilleri de yerinden söz aldı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 1992'de Azerbaycan Türklerinin Hocalı'da katledildiğini anımsatarak, burada yaşanılanların tereddütsüz bir soykırım olduğunu söyledi.

Akçay, arayışlarının, Hocalı ve insanlık için adalet olduğunu ifade ederek, bu olayın soykırım olarak kabul edilmesini, TBMM'nin bu yönde bir irade göstermesini istediklerini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Hocalı'da gerçekleştirilen katliamın, insanlık tarihinin en ağır, travmatik ve trajik olaylarından biri olduğunu dile getirdi.

Sınırda yaşanan çatışmaların, özellikle Suriye düzleminde gerçekleştirilen olayların, dünya barışına bozucu etki yapmaması için çok dikkatli davranmaları gereken bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Gök, "Cenevre konferanslarının başarılı bir sonuç çıkartması dünya barışına da büyük katkı sağlayacaktır. Aksi takdirde Hocalı katliamı gibi gerçekleştiğini görmekten büyük üzüntü duyduğumuz bu olayların tekrarlanacağı günlerin Suriye'de önümüzdeki günlerde olması muhtemeldir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Hocalı katliamını kınayarak, tüm dünyada böyle acı günler yaşanmamasını temenni etti.

İnceöz, 28 Şubat'a az kaldığını anımsatarak, demokrasiye yapılan tüm müdahalelere karşı olduklarını belirtti. İnceöz, demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydederek, "Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletimize ait olduğunu ve millet iradesinin her şeyin önünde olması gerektiğini, geçmişte demokrasiye yapılan müdahaleleri göz önüne alarak, bir kez daha vurgulamak istiyorum. Tek irade sandık, millet iradesi olmalı. Yapılacak her türlü müdahaleye karşıyız" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Sur'da 86. gününe giren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını isteyerek, yaralıların tedavi imkanına kavuşması, cenazelerin ise ailelerine teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement