Tekkeköy Zabıtası Göz Açtırtmıyor - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy Zabıtası Göz Açtırtmıyor

Tekkeköy Zabıtası Göz Açtırtmıyor

Tekkeköy Belediyesi sınırları içerisindeki fırın, pastane, kantin, kasap, lokanta, market gibi sıhhi müesseselerdeki rutin denetimlerine aralıksız devam ediyor.

20.10.2015 16:54

Tekkeköy Belediyesi sınırları içerisindeki fırın, pastane, kantin, kasap, lokanta, market gibi sıhhi müesseselerdeki rutin denetimlerine aralıksız devam ediyor.

İnsan sağlığını yakından ilgilendiren sıhhi müesseselerin toplumun sağlığı ile yakından alakalı olması nedeni ile Tekkeköy Belediyesi denetimlerde hassas davranıyor. İlçe sınırları içerisinde hizmet veren sıhhi müesseselerin halk sağlığı ile doğrudan alakalı olmasın nedeniyle zabıta ekiplerinin daha hassas bir denetleme yaptığını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Halkımızın güvenliği ve sağlığı önceliklerimiz arasındadır. Zabıtamız rutin olarak kasap, bakkal, market, şarküteri, büfe, manav, kantin, fırın, pastane, lokanta, kafeterya, çay ocağı gibi iş yerlerindeki denetimlerini belli aralıklarla sürdürür iken özellikle vatandaşlarına kontrolleri tamam gıda maddeleri tüketimi konusunda öncelik sağlıyor. İş yerlerinin ruhsatı, raftaki ürünlerin son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin saklama koşulları, temizlik ve hijyen durumunun yanında kasaplara getirilen etlerin veteriner kontrolünden çıkarak satışa sunulması konusunda da özel bir takip yapıyor. Amacımız ilçemiz sınırları içerisinde çalışan müesseselerin tüm şartları yerine getirerek tüketicin gıda maddelerini sağlıklı ve güvenle tüketebilmeleridir. Çünkü bir gıda maddesinin, ürünün bozuk olması onu tüketen kişilere zarar verecektir. Zabıta ekibi arkadaşlarımız denetimlerini daha da sıklaştırarak aralıksız sürdürmeye devam edecek" dedi.

OKUL ÖNLERİNDE ZABITA ÖNLEMİ

İlçe merkezindeki okulların giriş ve çıkış saatlerinde nöbetçi zabıta ekiplerinin görev yapmaya devam ettiğini belirten Togar, "Bu uygulamamız örnek bir çalışma oldu. Göreve geldiğimiz ilk günlerde zabıta müdürlüğümüze yeni zabıta takviyesi yaptık. Böylelikle denetimlerimizi genişletip aralıksız yapmaya başladık. Bunun yanında zabıtadaki personelimizi dönüşümlü olarak okullarımızın önüne görevlendirdik. Burada görev yapan zabıtalarımız çocukların okula giriş çıkış saatlerinde öğrencilerin trafikte karşıdan karşıya geçmelerini sağlıyorlar. Ayrıca okulların etrafında sağlıksız ürün satılmasının önüne geçilir iken başıboş okul önlerinde dolaşan kişilere de müdahale ediliyor. Bu uygulamamız öğrenci ve velilerin yanında öğretmenlerimizden de takdir topluyor" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköy Zabıtası Göz Açtırtmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement