Terörle Mücadele Şubesinden Aliağa'daki Öğrencilere Konferans - Son Dakika
Güncel

Terörle Mücadele Şubesinden Aliağa'daki Öğrencilere Konferans

Terörle Mücadele Şubesinden Aliağa\'daki Öğrencilere Konferans

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile beraber yürüttüğü 'mutlu bakış projesi' kapsamında düzenlediği konferanslara Aliağa'da devam etti.

27.11.2014 18:42  Güncelleme: 18:46

Konferans, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğinin polis memuru tarafından verildi. Konferans 9.sınıf öğrencilerinin terör örgütleri hakkında bilgilendirilmesi amacı ile 3 oturum halinde gerçekleştirildi.

67 BİN 954 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden edinilen bilgiye göre, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde il merkezi ve ilçelerde 317 lisede 67 bin 954 öğrenciye ulaşan İzmir Emniyet Müdürlüğü bu dönem Aliağa'da 10 okul ile bin 361 öğrenciye ulaştı. 2014-2015 eğitim öğretim dönemi içerisinde ise Aliağa'da 10 okulda bin 364 öğrenciye ulaşıldı.

TERÖRLE MÜCADELE ŞUBESİNDEN ALİAĞA'DAKİ ÖĞRENCİLERE KONFERANS

9. sınıf öğrencilerine terör örgütleri hakkında sunum yapan Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğinde görev yapan polis memuru Remzi Aydın, "Mutlu Bakış Projesi'nde 3. Sezonumuzdayız, İzmir içerisinde tüm dış ilçelerimizin tamamında bu konuyla ilgili konferanslarımızı bitirdik. Son ilçelerimizden biri Aliağa'ydı. Bundan sonra da merkez ilçemizdeki lise öğrencilerimize konferanslarımızı vermeye devam edeceğiz" dedi.

KORUYUCU HEKİMLİK GİBİ HADİSE GERÇEKLEŞMEDEN OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLEDİK

Remzi Aydın, mutluluk projesi ve projenin çıkış noktası konusunda şunları söyledi: "Projemizin çıkış noktasında bizler ilk olarak lise ve dengi okullardaki öğrencilerimizin çeşitli suç ve suç unsuru olabilecek birçok konuya açık olduğunu tespit ettik. Bununla ilgili de önümüze birtakım örnekler geldi. Biz terörle mücadele şubesi olarak bu konuya, problem olmadan konu veya olay gerçekleşmeden bunun önüne nasıl geçebiliriz, bunu kaygısını yaşadık. Koruyucu hekimlik gibi konu, hadise gerçekleşmeden olayların önüne geçmeyi hedefledik. Bunu da yapabilmek için ilk olarak öğrencimizin bir hedefinin, amacının olması gerektiği kanısına vardık. Dolayısıyla amacı ve hedefi olan bir öğrencinin herhangi bir suç ve suç unsuru olabilecek konudan uzak kalacağını düşündük. Bu prensiple yola çıktık."

AMAÇSIZ, HEDEFSİZ OLAN BİR GENÇ RÜZGARDAKİ KURU YAPRAK MİSALİ RÜZGAR NEREYE ESERSE ORAYA SÜRÜKLENİR

Aydın, "Projemiz 6 ana başlıktan oluşuyor. Bunu 6 duraklı bir otobüs güzergahı olarak düşünün. Biz bu duraklardan herhangi birinde öğrencilerimizi otobüsümüze aldığımızı varsaysak bile onun aklında, beyninde bir sorunu çözebileceğimizi örnekleriyle gördük. Amaçsız, hedefsiz olan bir genç rüzgardaki kuru yaprak misali rüzgar nereye eserse oraya sürüklenir. Biz bunu istemiyoruz. Ülkemizdeki tüm gençlerimiz çok değerli. Gerek aileleri gerekse kendileri olabilecek her türlü olumsuzluklardan uzak kalması en büyük temennimiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Terörle Mücadele Şubesinden Aliağa'daki Öğrencilere Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement