Tesislerin Toplam Yatırım Bedeli 165 Milyon Lirayı Buluyor… - Son Dakika
Güncel

Tesislerin Toplam Yatırım Bedeli 165 Milyon Lirayı Buluyor…

Tesislerin Toplam Yatırım Bedeli 165 Milyon Lirayı Buluyor…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Tokat'ta yapılan merasimle 18 tesisin temelini attı, 3 tesisin ise açılışını gerçekleştirdi.

02.11.2016 15:30

Merasimde temeli atılan ve açılışı yapılan 21 tesisin toplam yatırım bedeli 165 milyon lirayı buluyor.

Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu " Tokat'a her seferinde müjdelerle geliyoruz. Bugün de 165 milyon lira tutarındaki 21 tesisin temelini atıp bazılarının açılışını yapacağız" diye konuştu.

Hükümetlerinin Tokat'a 2015 yılı sonu itibarıyla 8 milyar liralık yatırım yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Ne kadar baraj sulama göleti varsa yapalım. Burası mümbit topraklar diyarı. Özel idarenin yapamadığı göletleri DSİ olarak siz yapacaksınız. Bin günde bin göletle dünya tarihinde bir rekora imza attık. 2019 yılı sonuna kadar 1071 baraj ve göleti Allah'ın izni ve yardımı ile bitireceğiz." dedi.

Bu vatan üzerinde birçok ülkenin, devletin gözü olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu "Esasen biz PKK'ya, PYD'ye, DEAŞ'a, şuna buna karşı sadece o terör örgütleri ile mücadele etmiyoruz. Onları maşa olarak kullanan bazı devletlerle de mücadele ettiğimizi bilmenizde fayda var ama Allah'ın izni ile kahraman ordumuz, silahlı kuvvetler, emniyet teşkilatımız bu terör belasının üstesinden gelecektir. Bundan hiç tereddüdünüz olmasın." ifadesini kullandı.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısına değinen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Devletimiz, hükümetimiz, bütün milletimiz terörü bitirmek üzerinde kararlıdır. En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadelemiz sürecektir. Bundan da hiç kimsesin endişesi olmasın. Bayrak inmeyecektir. Minarelerden ezanlar ilelebet okunacaktır. Buna emin olun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 21 tesisin toplu olarak temellerini atarak açılışlarını yaptı.

Temeli Atılan ve Açılışı Yapılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun, gerçekleştirdiği merasimde bulunan tesislerin 5'i baraj ve gölet, 2'si sulama tesisi, 12 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi ağaçlandırma ve ormancılık projesi, 1 adedi ise çadırlı kamp ünitesi ile çadırlı kamp alanı destek binalarından oluşuyor.

73 Bin Dekar Zirai Alana Su Sağlanacak

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan DSİ'ye ait tesislerin hizmete alınması ile 73 bin dekar zirai alan sulamaya açılacak, 11 milyon metreküp su depolanacak, Tokat merkez, 3 bin 510 dekar alan, 4 ilçe ve 21 yerleşim yeri ise taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca merasimde DKMP Genel Müdürlüğü'ne ait 15 adet çadırlı kamp ünitesi ve çadırlı kamp alanı destek binaları ile OGM'ye ait ormancılık projelerinin temeli atıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tesislerin Toplam Yatırım Bedeli 165 Milyon Lirayı Buluyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement