Trabzon'da Kurbanlık Satışları Hızlandı - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Kurbanlık Satışları Hızlandı

Trabzon\'da Kurbanlık Satışları Hızlandı

Trabzon’un Akyazı Mahallesi’nde oluşturulan kurban pazarına özellikle doğu illerinden getirilen kurbanlıklar alıcılarını beklerken, satışlar bayrama az bir süre kala hızlandı.

20.09.2015 13:40

Trabzon'un Akyazı Mahallesi'nde oluşturulan kurban pazarına özellikle doğu illerinden getirilen kurbanlıklar alıcılarını beklerken, satışlar bayrama az bir süre kala hızlandı.

Kurban Bayramı'na az bir süre kala Trabzon'da kurbanlıklar beklenen ilgiyi görürken, satışların geçen yıla oranla arttığı belirtildi. Ortahisar Belediyesi tarafından Akyazı Mahallesi'ne kurulan kurban pazarında Erzurum, Kars, Ağrı, Bingöl, Gümüşhane, Bayburt, Van ve Elazığ gibi illerden getirilen kurbanlıklar aşırı sıcakların altından müşterilerini bekliyor. Pazarda büyükbaş kurban fiyatları 3 bin ile 20 bin TL arasında değişirken, fiyatların geçen yıla oranla biraz üzerinde olduğu öğrenildi. Vatandaşlar fiyatları pahalı bulduklarını ve düşmesini beklediklerini söylerken, satıcılar artan yem fiyatları yüzünden fiyatların normal olduğunu söylüyor.

Erzurum'dan Trabzon'a 20 yıldır kurbanlık getirip sattığını belirten Abdülkadir Aktaş, pazardaki kurbanlıkların çoğunun satıldığını belirterek, "Yem fiyatları pahalı olunca bizde fiyatları buraya yansıtmak zorunda kalıyoruz. Pazarda yüzde 90-95 oranında hayvanların çoğu satıldı. Benim 3-4 tane kaldı, arkadaşlarımın da o civarda kaldı. Bu sene neredeyse 220 civarında çadır var ama bu her sene düşüyor. Hayvancılık bitiyor, ithal diyorlar. Kurban keseceğimiz zaman Allah rızası için kurban kesiyoruz. Bizim oralarda hayvana baktığımız zaman bu kaç kilo gelir demiyoruz. Ama Trabzon'da bu iş var" dedi.

Akyazı Spor Kompleksi'nin yapıldığı dolgu alanında kurulan kurban pazarında 220 civarında çadır bulunurken, bu çadırlarda 5 bine yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan bulunuyor. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Kurbanlık Satışları Hızlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement