Türkiye Sandık Başında - Son Dakika
Yerel

Türkiye Sandık Başında

AMASYA (AA) – Suluova'da oyunu kullanan huzurevi sakini 88 yaşındaki Kurnaz, güçlü bir Türkiye için oy vermenin önemli olduğunu söyledi.

01.11.2015 13:11

AMASYA (AA) – Suluova'da oyunu kullanan huzurevi sakini 88 yaşındaki Kurnaz, güçlü bir Türkiye için oy vermenin önemli olduğunu söyledi.

Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Ömer Kurnaz, bugüne kadar hiçbir seçimi kaçırmadığını söyledi.

Huzurevinde kalan yaşlılar için kurulan 1036 no'lu sandıkta oyunu kullanan Kurnaz, oy kullanmanın önemini bildiği için ilerlemiş yaşına rağmen sandığa gittiğini belirtti.

Çocukluk ve gençlik yıllarında çok daha zor şartlarda yaşadıklarını anlatan Kurnaz, "Şimdiki durum çok iyi, çok güzel, bolluk var, yokluk diye bir şey yok. Devletimiz güçlü, yaşantımız çok iyi, eskiden çok acılar, zorluklar geçirdik ama şimdi sıkıntı yok Allah'a çok şükür" dedi.

Dört kez evlendiğini, hiç çocuğu olmadığını, son iki yıldır da huzurevinde kaldığını anlatan Kurnaz, şöyle konuştu:

"Milletimize yardımcı olacağız tabi ki, devletsiz millet, milletsiz devlet olmaz. Bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Her vatandaş sandığa gidip oyunu verecek. Devletin yönetilmesinde söz sahibi olacak. Çok önemli bir vatandaşlık görevi. Herkes vatandaşlık görevini yerine getirsin, devletin yönetiminde söz sahibi olsun."

Huzurevi müdürü Talat Keskin ise huzurevinde kalan 72 kişiden seçmen kağıdı çıkan 55'inin oy kullanma haklarını yerine getirebilmeleri için yardımcı olduklarını kaydetti.

Suluova ilçesinde 114 sandıkta 34 bin 117 seçmen oy kullanıyor. Huzurevinde kurulan 1036 no'lu sandıkta ise yaşlıların yanı sıra Maarif Mahallesi sakini 284 seçmen de oylarını kullanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement