Uluslararası Otizm Konferansı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Otizm Konferansı

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Otizm Konferansı Antalya'da sürüyor.

16.11.2014 16:32

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Otizm Konferansı Antalya'da devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun yüzde 12'sinin engelli bireylerden oluştuğunu belirtti.

Engelli vatandaşların her türlü sorunları ile ilgilenmek gerektiğini anlatan Türel, "Hayatı onlar için daha yaşanabilir bir hale getirmek ve toplumun bir parçası olarak ayrışmadan yaşamalarını sağlamak hepimizin öncelikli görevidir" dedi.

Türel, engelli bireyleri hayata hazırlamak amacıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'nin en büyük Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve Engelli Okulunu kurduklarını kaydetti.

Yaklaşık bin kişi kapasiteli merkezin 26 dönüm içerisinde 14 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Türel, merkezin açık kapalı yüzme havuzları, fizik tedavi merkezi, bireysel ve rehabilite odaları, iş atölyeleri ve içerisinde oteli hayvanat bahçesi ve seraları gibi birçok biriminin olduğunu ifade etti.

Tüm engellilere ve ailelerine hayata güvenle bakabilmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Türel, "Otizmle ilgili yaptığımız araştırma ve çalışmalar, toplantının sonucu özellikle Antalya Büyükşehir Belediyesinin engellilere hizmet vermesinde yön gösterecektir. Bize çok büyük bir ışık tutacaktır" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Otizm Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement