Unflod.dylib Malware'ı Apple Kullanıcı Bilgilerini Çalıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Unflod.dylib Malware'ı Apple Kullanıcı Bilgilerini Çalıyor!

Unflod.dylib Malware\'ı Apple Kullanıcı Bilgilerini Çalıyor!

Eğer iOS cihazınız jailbreak'liyse o zaman bu malware'a dikkat edin.

20.04.2014 18:33
Hasan Uğur Nayır - -

Farklı tweak'lerin kullanılması ve işlevlerin yapılabilmesi nedeniyle jailbreak bazı kullanıcılar tarafından tercih edilse de, güvenlik konusunda açık kapı bırakıyor. Geçmişte kötü amaçlı yazılım örnekleri olmuştu. Şimdide Jailbreak kullanıcılarını hedef alan Unflod.dylib isimli yeni bir malware ortaya çıktı.


Bu malware,/Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/ dizini içinde yer alıyor. Apple kimlik doğrulama sunucusu arasındaki SSL bağlantısını hack'leyerek, çaldığı Apple kullanıcı adını ve şifresini 23.88.10.4 sitesine gönderiyor gözüküyor. Çinli bir web sitesi. mlnlover11 nickli kullanıcı tarafından Reddit'e yazılan bu olay kesin kanıtlanmış da değil. Bazı repolardan kaynaklı olabileceğini de söyleyenler var.


Ayrıca Reddit'te belirtilenlere göre bu malware 64 bit mimarili iPhone 5S, iPad Air ve Retina iPad mini'yi etkilemiyor. Ama diğer tüm iOS cihazlarda etkili.


Unflod.dylib kurtulması kolay. iFile uygulamasını kullanarak malware'ın olduğu dizine girerek, Unflod.dylib silinebilir. Bir de Un-Unflod for Windows programı var, ama kullanmak için iOS cihazda OpenSSH olması lazım.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Unflod.dylib Malware'ı Apple Kullanıcı Bilgilerini Çalıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement