Uyuşturucu ile Mücadelede Yeni Hükümetten Beklentiler - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu ile Mücadelede Yeni Hükümetten Beklentiler

Uyuşturucu ile Mücadelede Yeni Hükümetten Beklentiler

Eskişehir Kent Konseyi Bağımlılık Çalışma Grubu Başkanı Fatımatüzzehra Kıraç, uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları ile ilgili olarak, “Bu seçimle kurulacak olan yeni hükümetin, parlamentoya girecek olan arkadaşlarımızın uyuşturucu konusuna özellikle eğilmelerini rica ediyorum” dedi.

26.08.2015 15:40

Eskişehir Kent Konseyi Bağımlılık Çalışma Grubu Başkanı Fatımatüzzehra Kıraç, uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları ile ilgili olarak, "Bu seçimle kurulacak olan yeni hükümetin, parlamentoya girecek olan arkadaşlarımızın uyuşturucu konusuna özellikle eğilmelerini rica ediyorum" dedi.

Eskişehir Kent Konseyi Bağımlılık Çalışma Grubu Başkanı Fatımatüzzehra Kıraç, uyuşturucu ile mücadele konusunun önemine değindi. 1961, 1971 ve 1988 yıllarında bu konuda uluslararası anlaşmalar imzalandığına işaret eden Kıraç, "Uyuşturucu ile mücadele dendiğinde bu konunun geçmişine de iyi bakmak lazım. Uluslararası ülkelerle 1961, 1971 ve 1988 yıllarında yapılan bir anlaşma var ve uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili gerekli olan kararların alınması ile bütün ülkelerin kendi aralarında yapması gereken çalışma. Bu süre zarfında devletlerin kendi içlerindeki politik yaklaşımları, siyasi çalışmaları da zaman zaman etkiler oldu. Bu konu bazen çok yoğun olmakla beraber bazen de rafa kaldırıldı. Fakat uyuşturucu ile mücadele bizim insanlığımız adına çok önemli. Bu sadece Eskişehir'i, Türkiye'yi değil; dünyayı ilgilendiren, hatta insanlığın geleceğini ilgilendiren bir mevzu. Hepimizin o taşın altına elini sokması gerekiyor. Bana göre ülkelerin kendi aralarındaki politik yaklaşımlarını kenara koyarak sadece apolitik yaklaşımlarla çözüm noktası bulması gerekiyor. Türkiye'de bu konuda komisyonlar kuruldu. Bizim memleketimizde birşeyleri yapamıyorsanız komisyonlara havale etmeniz lazım. Komisyonlarda da olan biten bu. Çok da büyük adımlar atıldığını düşünmüyorum" dedi.

"YENİ HÜKÜMETİN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KONUSUNA EĞİLMESİNİ İSTİYORUM"

Kıraç, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimler sonucunda kurulacak hükümetin bu konuya önem vermesi gerektiğini dile getirerek, "Türkiye'de CMK'nın 135. ve 140. Maddeleri var. O maddelerin revize edilmesi gerekiyor. Şuan siyasi bir seçime doğrtu gidiyoruz. Bu seçimle kurulacak olan hükümetin bu konunun üzerine düşmesini istiyorum. Parlamentoya girecek olan arkadaşlarımızın bu konuya özellikle eğilmelerini rica ediyorum. Türkiye genelinde parlamenterlerin bu konuyu önemsemesi lazım" ifadelerini kullandı.

"UYUŞTURUCU TEDAVİSİNDE FARKLI YÖNTEMLER KULLANILABİLİR"

Uyuşturucu tedavisi ile ilgili konuşan Kıraç, "Tedavi ile ilgili olarak ise, hükümet eli ile AMATEM'lerin tedavi ettiği konusu gündeme geliyor. Tıbbi Etik Kurulu da AMATEM'lerin tedavi tekniğini kabul görüyor. Ancak, yapılan tedavilerden alınan sonuca bakıldığında yüzde 4 gibi bir sonuç çıkıyor. Oysa ki dünyada başka teknikler de kullanılıyor. Bence bunların da hükümet incelenerek Tıbbi Etik Kurulu'na geçirilmesini çok önemsiyoruz. Bu tedavi meselesinde gönüllü olan arkadaşlarımızın ciddi anlamda uzmanlaşmaları gerekiyor. Hekim arkadaşlarımızın da teşviki gerekli. Bunlar yasa içerisinde yapılması gereken şeyler" diye konuştu.

"NARKOTİMLER YOLUN BAŞINDA"

Öte yandan Kıraç, uyuşturucu ile mücadele konusunda kurulan 'Narkotim'lerin çalışmaları ile ilgili olarak şöyle konuştu:

"Eskişehir'deki çalışmalara bakıldığında 'Narkotim'lerin kurulması var. Emniyet tarafından yakalanmış kişilerin kayıtlara sık geçmiş olması, Eskişehir'deki uyuşturucuyla mücadelenin daha yoğun olduğu gibi algılandı. Bana göre diğer iller de aynı şeyleri yapmalı. Kayıtlara daha çok geçilmesi, uyuşturucunun daha çok yakalanması olarak görülmemeli. Bu biraz daha konunun üzerine eğilmesi gerekir. Narkotim'lerin çalışmalarının yolun başında olduğunu düşünüyorum. Geliştirilebilir, akıl akıldan üstündür. Hergün yeni bir yol çıkartılabilir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu ile Mücadelede Yeni Hükümetten Beklentiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement