Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 Yeni Birim Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 Yeni Birim Hizmete Açıldı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde 4 Yeni Birim Hizmete Açıldı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Palyatif Bakım, Bronkoskopi, ERCP (Safra yolu endoskopisi) ve ESWL (Böbrek Taşı Kırma) birimleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

19.08.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Palyatif Bakım, Bronkoskopi, ERCP (Safra yolu endoskopisi) ve ESWL (Böbrek Taşı Kırma) birimleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Özcan Öktem, İl Sağlık Müdürü Yakup İmren, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Cafer Alhan ile hastane yöneticileri katıldı. Hastane konferans salonunda düzenlenen tören, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Cafer Alhan'ın hastane ve yeni açılan birimler hakkında bilgilendirmede bulunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Özcan Öktem, kamu hastaneler birliği olarak 350 yatak, 10 hastane ve 60 üniteye sahip Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 2 milyona yakın bir nüfusa hizmet verdiklerini belirterek, "Sadece Van'a değil Hakkari, Siirt, Ağrı, Bitlis ve Muş'tan da hasta kabul ediyoruz. Hastanemizde herkes bu sorumluluğun bilincinde olup, bu kapsamda ellerinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışmaktayız" dedi.

Konuşmalarında Muradiye, Özalp ve Çatak devlet hastanelerinde son aşamaya gelindiğini ve bu hastanelerin de en kısa zamanda açılışlarını yapacaklarını ifade eden Öktem, personel ve doktor sıkıntılarının çözümü noktasında Sağlık Bakanlığı ile yazışmaların yapıldığını söyledi. Personel ve doktor ihtiyacının sadece Van'da değil Türkiye'de bir sorun olduğuna dikkat çeken Öktem, "Ara ara bu ihtiyacımız hat safhaya ulaşmakta. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımızla gerekli yazışmaları yapıyoruz. Bu konuda Bakanlığımız tarafından son dönemde bize 264 yardımcı sağlık personeli gönderildi. Bunlar bu günlerde hizmet vermeye başlayacaktır. Yine 62 pratisyen hekim ile 12 uzman hekim de bölgemize atanmış durumdadır. Onlarda inşallah en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali İbrahim Taşyapan ve protokol üyeleri tarafından yeni açılan birimlerin kurdeleleri kesildi. Burada bir konuşma yapan Vali Taşyapan, açılan ünitelerin vatandaşları başka illere gitmekten kurtardığını belirterek, 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Vali Taşyapan ve beraberindekiler daha sonra birimleri gezerek hastalara 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 Yeni Birim Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement