Yalova Belediyesi Meclis Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Yalova Belediyesi Meclis Toplantısı

Yalova Belediyesi, ağustos ayı meclis toplantısında, Cumhuriyet Meydanı'nın adını "15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı" olarak değiştirdi.

01.08.2016 17:26

Yalova Belediyesi, ağustos ayı meclis toplantısında, Cumhuriyet Meydanı'nın adını "15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı" olarak değiştirdi.

Yalova Belediye Meclisi ağustos ayı birleşimi Belediye Başkanı Vefa Salman başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Meclis üyeleri, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

Ardından Salman, revizyon planıyla ilgili yaptığı konuşmada, planın önümüzdeki ay görüşüleceğini söyledi.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların olduğunu belirten Salman, şunları kaydetti:

"Bu plan aslında 3 aydır hazır durumda. Sanki riyasetten kaynaklanan nedenlerden dolayı ötelendiği algısı kuruluyor. Toprak Koruma Kurulu'nda bir bölgeyle ilgili bir görüş yazısı geldi. O geldi, gelmedi. Gelmezse o bölgeyi plan dışı bırakıp eylülde Belediye Meclisi'nde bu imar planını görüşeceğiz. Kimse yanlış yargıyla hareket etmesin. Benim belediye meclisine güvenim tamdır. Mahkeme kararıyla bozulan yerin düzeltilmesidir amaç. 1/50 binlik planı bizim revizyon planımızdan çok çok daha önemli. Yalova'nın geleceği 1/50 binlik planda yatıyor."

Salman, Tonami Meydanı'nda yapılan düzenleme de değinen " Dörtyol'da yapılan kavşakta, İstanbul Caddesi çıkışında karayolları geniş bir alan bıraktı. Proje yapılırken eksik gördüğümüz yerleri ilettik. Bir kısmını kabul ettiler bir kısmını etmediler. Sanki orada 6 kat otel imarının geleceğini biliyormuş gibi o yolla konuyu eşleştirmeye çalışan bazı kendini bilmezler var Yalova'da. Proje karayollarının birkaç yıllık projesi. Burada şehitler anıtı yaptıracağız. Orada şehitlerimize yakışır bir anıt yapacağız."diye konuştu.

Birleşimde İzmir Büyükşehir Belediyesinden hibe olarak su tankeri alınması kabul edildi. Bunun yanı sıra 3 su deposu yerinin kamulaştırılması için riyasete yetki verildi.

Toplantıda ardından AK Parti grubunun Cumhuriyet Meydanı'nın isminin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirilmesi teklifi görüşüldü. Konu hakkında meclis üyeleri görüşlerini sundu. Meclise verilen kısa aranın ardından teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova Belediyesi Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement