Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) geçiş ücretsiz olacak.

26.08.2016 19:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) geçiş ücretsiz olacak." dedi.

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreninde, bu sabah Cizre'de polisleri hedef alan bombalı saldırıdaki şehitlere rahmet, gazilere şifalar diledi.

Cizre halkının geçen yıl yaşanan hadiselerde bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü görüp, teröristleri kazdıkları çukurlarda tepelenmeye terk ettiğini ve devletinin yanında yer aldığını vurgulayan Erdoğan, bu saldırının bir yönüyle terör örgütünün Cizre halkına yönelik bir intikam saldırısı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü Gaziantep'e gideceğini belirterek, "Gaziantep'e başsağlığına gidiyorum. Oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum. Gaziantepli kardeşlerimizle beraber olmaya gidiyorum." diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde, izleyiciler arasında bayılan bir kişiye müdahale edilmesi için talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şunu unutmayın. Eğer lider taşın arkasına gizlenirse, millet ordu dağın arkasına gizlenir. Bu bir kelam-ı kibardır.

Onun için yürüyeceğiz. Üzerine üzerine yürüyeceğiz. Tüm bu saldırılar, Suriye'deki operasyonu tüm terör örgütlerini kapsayacak şekilde geniş tutmamızın ne kadar isabetli olduğunun tescilidir. Bu son saldırılarında PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçlere sesleniyorum. Bu saldırının da PKK, FETÖ gibi terör örgütlerinin arkasındaki güçler, kendinize çeki düzen verin. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor ve gelmeyecek. Gelin bu milletle uğraşmaktan vazgeçin. Türkiye'de, Suriye'de Irak'ta, Afganistan, Mısır, Libya, Tunus, Filistin'de döktüğünüz kan yeter. Herkes çok iyi biliyor ki Pakistan'da döktüğünüz kan yeter."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'in de açılışa katıldığını anımsatarak, kendisine "Hoş geldin" dedi.

"İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak"

Erdoğan, dünyanın huzurunun bu bölgelerin huzurundan geçtiğini belirterek, "Öyleyse kanlı pençelerinizi bu bölgeden ve ülkemizden çekin. Sanılmasın ki bölge insanları durduk yerde birbirlerinin boğazına sarılıyor. Hayır, tam tersine. Bölgedeki toplumlar kendi haline bırakıldıklarında barışı, sulhu, huzuru, refahı çok çabuk bulacak, çok çabuk keşfedecektir. Unutmayın her gecenin bir sabahı olduğu gibi bu karanlık dönemin de bir sonu mutlaka vardır. İşte o günlerin yakın olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye olarak bu konuda ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, göstermeye de devam edeceklerini anlattı.

Erdoğan, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar tüm halkların, tüm ülkelerinde bu anlayış birliğine en kısa sürede varacağını ümit ettiğini dile getirerek, "Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın azıcık vicdanı ve ahlakı olan herkesi bu çağrımıza destek vermeye çağırıyorum. Kardeşlerim unutmayın beraber yürümeye devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın, "Bu düşüncelerle şimdi bir müjde veriyorum size" sözleri üzerine bazı vatandaşlar köprü geçişinin bedava olmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunun üzerine şunları kaydetti:

"O kadar da olmaz. Şimdi buraya böyle az boz harcamalar yapılmadı. Adil olacağız, insaflı olacağız. İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak. Hayırlı olsun diyoruz. İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olarak buradan seyahat ederek Yavuz Sultan Köprüsü'yle tanışmış olacaksınız. En kısa zamanda çevre yolların bir taraftan inşaatları devam ediyor. Bütün bunların, bu eserin ülkemizde kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Hükümetimizi kutluyorum. Müteahhit firmamızı kutluyorum. Mimarından mühendisine tüm işçilerimizi aynı şekilde kutluyorum. Bugünümüzde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza, heyecanımıza ortak olan kıymetli misafirlerimize şükran duygularımı ifade ediyorum."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement