Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi" Konferansı

Memur-Sen Onursal Başkanı ve AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Gündoğdu, "Bu seçim kıblesi Kabe olanlarla, Taksim olanlar arasında geçecek seçimdir.

03.06.2015 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Onursal Başkanı ve AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Gündoğdu, "Bu seçim kıblesi Kabe olanlarla, Taksim olanlar arasında geçecek seçimdir. Kıblesi Kabe olanlar, Allah'ın izniyle kıblesi Taksim olanları tarihin çöp sepetine atacaktır" dedi.

Gündoğdu, Memur-Sen Gümüşhane Şube Başkanlığınca Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Yeni Türkiye'de Başkanlık Sistemi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, yeni Türkiye'nin kıymetini daha iyi anlayabilmek için eski Türkiye'yi kurum ve kurallarıyla iyi analiz etmek gerektiğini belirtti.

Yeni Türkiye'nin beraberinde getirdiği onlarca kazanım olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki temel fark, eski Türkiye'de devlet kategorize eder 'çık dışarı' der, yeni Türkiye'de ise devlet berikileştirir ve 'gir içeri' der. Yüzde 99'u Müslüman bir ülkede, Başbakan ve bakanlar eliyle bu köhnemiş devlet metaforu sayesinde başörtülü Merve Kavakçı'ya haddi bildirilmiş 'açık dışarı' denmiştir. Şimdi Merve Kavakçı'lara 'gir içeri' deme zamanıdır" diye konuştu.

Gündoğdu, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bir süre önce vefat ettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Kenan Paşa vefat etti, toprağı ve azabı bol olsun. Cenazesine Memur-Sen olarak da AK Parti olarak da itibar etmedik. Allah'a hamdolsun Menderes, Özal, Erbakan, Yazıcıoğlu'nun mezarını günlük ziyarete gidenler bile onun cenazesinden daha fazlaydı, milletin adamı olmak böyle bir şey. 'Kenan Paşa'nın ölümü 12 Eylül'de astırdığı çocukların annelerinin bayramıdır' diyen CHP Grup Başkanvekilinin sözü teorik olarak yüzde yüz doğrudur ama tezat olan, Kenan Paşa'nın ölümüne sevinip, onun anayasasının yaşamasını bayram ilan etmektir."

Gündoğdu, "Cumhurbaşkanı başkomutan, kozmik odanın sahibi, anayasal yetkilerinde hiç sınır yok. Recep Tayyip Erdoğan eğer kendisi için istiyor olsa bu yetkiden rahatsız olmaması lazım. 'Niye sorumlu olmak için dertli olsun' sorusuna da 'haklısınız' demesi lazım ama bu adam dava adamı, dertli bir adam ve yürütmenin yargıdan ve yasamadan, yürütmeye ortak olanlardan ne çekildiğini çok iyi bildiği için 'benim yetkimi sınırlayın ve bu ülkeye daha hızlı hizmet edelim' diyor" dedi.

"Bu seçim Papa'sını da babasını da sandığa gömme seçimidir"

AK Parti'nin teklifine 'evet' derken rakiplerinin CHP, HDP ve MHP olacağını düşündüğünü belirten Ahmet Gündoğdu,  şunları kaydetti:

"İtiraf etmeliyim ki yanılmışım. Karşımızda MHP, CHP, HDP, iki silahlı bir de silahsız terör örgütü var. DHKP-C, PKK, paralel bir de üst akıl var. Kürtlerin hakkını korumak için yola çıktığını söyleyen HDP'nin bagajında kurban eti dağıtan Yasin Börü'nün kanı olduğu sürece PKK, terör partisidir. Taksim gibi emekçilerin taleplerinin haykırılacağı mekandan öte hiçbir anlamı olmayan meydana bile 'Müslümanlar için Kabe neyse bizim için Taksim odur' diyor. Bu seçim kıblesi Kabe olanlarla, Taksim olanlar arasında geçecek seçimdir. Kıblesi Kabe olanlar, Allah'ın izniyle kıblesi Taksim olanları tarihin çöp sepetine atacaktır."

Papa'nın bile seçime müdahale ettiğini savunan Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Papa çıkıyor 'Türkler Ermenilere soykırım yapmıştır' diyor, iki gün sonra HDP Genel Başkanı 'evet yapmıştır' diyor. Bu seçim Papa'sını da babasını da sandığa gömme seçimidir. Bu seçim 30 yıllık terör sorununu çözmek için kelleyi koltuğa alan dava öncüleriyle, dün ip atıp bugün HDP ile ip atlayanlar arasında geçecek seçimdir. Allah'ın izniyle ip atlayanları da sandığa gömeceğiz. 7 Haziran bir doğrunun 4 yanlışı götüreceği seçimdir. CHP, MHP, HDP, paralel. Var mısınız? Dünya liderini Cumhurbaşkanlığına seçerken bu vesayetçilere, 'Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz, Erbakan'ı indirdiniz ama Erdoğan'ı yedirtmeyiz' demiştiniz. Şimdi, 'Davutoğlu'nu harcatmayacağız' diyor musunuz?"

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, sendika yöneticileri, üyeleri ve davetlilerin katıldığı konferans, Memur-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç'ın Gündoğdu'ya hediye sunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement