Yenimahalle'den Vatandaşlara Asansör ve Doğalgaz Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'den Vatandaşlara Asansör ve Doğalgaz Uyarısı

Yenimahalle Belediyesi’nin TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile düzenlediği "Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı" konulu bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

31.05.2016 10:43

Yenimahalle Belediyesi'nin TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile düzenlediği "Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı" konulu bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında özellikle eski binaların ve asansörlerin bulunduğu Demetevler bölgesini seçen yetkililer, vatandaşlara yeni yönetmelikler, güvenli asansör ve doğalgaz kullanımı hakkında bilgi verdiler. Doğalgaz için bacalı kombilerden hermetik kombiye geçilmesi ve asansör güvenliği için de periyodik kontrollerin önemine dikkat çeken yetkililer, periyodik kontrollerin aksatılmaması gerektiğini vurguladılar. Gümüşhane Torul Yalınkavak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde gerçekleşen toplantıya katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu toplantılar ile amacımız Yenimahalle'de olası bir kazanın önüne geçmek ve halkımızın can güvenliğini sağlamaktır" dedi.

Başkan Yaşar, "Belediye olarak bölgemizdeki asansörlerin bakımı ve onarımı ile ilgili Ankara Makine Mühendisleri Odasıyla çalışıyoruz. Bölgemizde bulunan asansörlerin bakım ve onarımları onlara ait. Amacımız kazaların önüne geçmek. Yetkililer aslında asansörlerinize doktorluk yapıyorlar. Yani asansörünüzün ne kadar sağlıklı olup olmadığı konusunda sizi uyarıyorlar. Bilinçsizlik ölümlere yol açıyor. Doğalgaz zehirlenmelerini ve asansör kazalarını oldukça fazla duymaya başladık. Biz de bir kamu kuruluşu olarak buna el attık ve MMO'yla anlaştık. Hem daha uygun fiyatlara hem de doğru reçetelerle asansörleriniz denetleniyor. Bu bir bilgilendirme toplantısıdır. Sizden ricam burada öğrendiklerinizi toplantıda olmayan arkadaşlarınıza, çevrenize aktarmanızdır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'den Vatandaşlara Asansör ve Doğalgaz Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement