Ygs'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler - Siirt / - Son Dakika
Güncel

Ygs'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler - Siirt /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Siirt'e gelen öğrencilerden görüntüler Siirt Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz'ın açıklamaları Mazlum Çelik'in açıklamaları Öğrenci Narin Çiyamen'in açıklamaları Öğrenci İlknur Çelik'in açıklamaları HAKKARİ Kurulan stanttan görüntüler İsim yazdıran öğrenciler Ygs'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girmek için Siirt'e gelen Şırnaklı öğrenciler, emeklerinin boşa gitmemesi için kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı devlere teşekkür ettiler.

12.03.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Siirt'e gelen öğrencilerden görüntüler

Siirt Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz'ın açıklamaları

Mazlum Çelik'in açıklamaları

Öğrenci Narin Çiyamen'in açıklamaları

Öğrenci İlknur Çelik'in açıklamaları

HAKKARİ

Kurulan stanttan görüntüler

İsim yazdıran öğrenciler

Ygs'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler

Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girmek için Siirt'e gelen Şırnaklı öğrenciler, emeklerinin boşa gitmemesi için kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı devlere teşekkür ettiler.

Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girmek için Siirt'e gelen Şırnaklı öğrenciler, emeklerinin boşa gitmemesi için kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı devlere teşekkür ettiler.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Şırnak'ta YGS'ye girecek öğrencilerin sınav merkezini güvenlik gerekçesiyle Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt olarak değiştirmesinin ardından Siirt'e gelen öğrenciler kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı yetkililere teşekkür etti. Şırnak'ın Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerinden gelen öğrenciler terör nedeniyle mağdur olduklarını, emeklerinin boşa gitmemesi için mücadele ettiklerini söylediler.

Öğrencilerden İlknur Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'tan Siirt'e 2 gün önce geldiklerini ve bu süre içerisinde kendileriyle yakından ilgilenen yetkililere teşekkür etti. Çelik, "Çok stresliyiz, o kadar emeğimizin boşuna gitmemesi için çok uğraştık. Bizim için düzenlenen gezi programı kapsamında Tillo ilçedeki İbrahim Hakkı Hazretleri'nde sınavımız için dua edeceğiz. İnşallah kabul olur. Terör nedeniyle mağdur olduk" dedi.

Metin Aslan ise Şırnak'a en yakın il Siirt olduğunu belirterek, bu nedenle sınava Siirt'te gireceklerini, burada yetkililerin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti.

"Olayların son bulmasını istiyoruz"

Uludere ilçesinden gelen Mazlum Çelik de yaşanan terör olayların son bulmasını istediklerini söyledi. Yaşanan olaylara engel olmak için ellerinden bir şey gelmediğini aktaran Çelik, "Uludere Çok Programlı Lisesinden geldim. Devlet yurdunda arkadaşlarımla kalıyoruz. Bize çok yardımcı oldular. Allah razı olsun. YGS'ye gireceğiz. Bölgedeki olaylarla ilgili ne desek boş. Bizim yapabileceğiz bir şey yok, inşallah olaylar durur" ifadelerini kullandı.

Öğrenci Narin Çiyamen, Şırnak'ta terör olaylarının yaşanmasını istemediklerini kaydetti.

Terör olayları nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Çiyamen, şöyle devam etti:

"Keşke terör olayları olmasaydı. Mağdur olduk, Şırnak'ta sınava girmek isterdim. En azından ailemizin yanında olurduk ama kötü olduğu için biz de üzüldük."

Şırnak'tan gelen öğrencileri karşılamaktan ve ağırlamaktan sorumlu Siirt Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz ise yarın sınava girecek öğrenciler için sınav öncesi moral gezileri düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerle yakından ilgilendiklerini, onlara her türlü desteği verdiklerini anlatan Ayaz, memleketlerindeki bu olayların bir an önce sona ermesi, huzur ve güven ortamının sağlanması temennisinde bulundu.

ÖSYM, bir süre önce, sınava Şırnak'ta girmek için başvuruda bulunan adayların, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt'teki sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklarını açıklamıştı.

Hakkarililer YGS'ye girecek gençleri unutmadı

YGS'ye Hakkari'de girecek olan ve kalacak yer bulmada sıkıntı yaşayan öğrencileri evlerinde ağırlamak isteyen vatandaşlar, belediye önünde kurulan stantlara isimlerini yazdırdı

Hakkari'de yaşayan vatandaşlar, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencileri unutmadı.

YGS'ye girecek olan ve kalacak yer bulmada sıkıntı yaşayan öğrencileri evlerinde ağırlamak isteyen vatandaşlar, misafirperverlik örneği sergiledi.

Kentte YGS'ye katılacak öğrencilerin konaklama sorunu çözmek için Hakkari Belediyesi önünde stant kuruldu. Konaklama sıkıntısı çeken öğrencilerle evlerine öğrencileri misafir etmek isteyen vatandaşlar da stant görevlilerine isim ve telefon numaralarını bırakarak, ihtiyaç halinde kendilerine ulaşılmasını istedi.

Stant görevlilerinden Zeki Ertuş, yaptığı açıklamada, amaçlarının il dışından gelen öğrencilerin konaklama sorununu çözmek olduğunu söyledi.

Ertuş, " Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde gelen öğrencilerin burada yer sıkıntısı çektiğini biliyoruz. Bu sorunu çözmek için stant kurduk. Stantta evlerine öğrencileri misafir etmek isteyen vatandaşlar, isim ve telefonlarını bıraktı. Yer sıkıntısı çeken öğrencilerimizi, bizlere başvuran vatandaşlara misafir ediyoruz" diye konuştu.

Ygs\'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler - Siirt /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ygs'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler - Siirt / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement