Yunanistan'ın, İpsala İçin de "Vize Kolaylığı" Getireceği İhtimali - Son Dakika
Yerel

Yunanistan'ın, İpsala İçin de "Vize Kolaylığı" Getireceği İhtimali

Yunanistan'ın Türk ziyaretçiler için Sisam, Sakız, Rodos, Meis, İstanköy, Midilli gibi adalarda sürdürdüğü "limanda vize uygulamasını" İpsala Sınır Kapısı'nda da uygulamayı düşündüğü bildirildi ETSO Başkanı Zıpkınkurt: "Bu durum Yunanistan'a, Yunan esnafına yarar, Türk esnafına yaramaz"

09.10.2014 12:01

SALİH BARAN - Yunanistan'ın Türk ziyaretçiler için Sisam, Sakız, Rodos, Meis, İstanköy, Midilli gibi adalarda sürdürdüğü "limanda vize uygulamasını" İpsala Sınır Kapısı'nda da uygulamayı düşündüğü bildirildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Ege adalarında üç yıla yakın süredir yürüttüğü vize kolaylığı uygulamasını İpsala Sınır Kapısı'nda da uygulamak istediğini, bu konuda inceleme yaptığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Doğu Makedonya ve Batı Trakya Eyalet Valisi Yorgo Pavlidis'in bu yönde Yunan hükümeti nezdinde girişimleri olduğunu anlatan Zıpkınkurt, uygulamanın hayata geçmesi halinde genel anlamda ülke, özelde ise Edirne ekonomisine olumsuz etkileneceğini düşündüklerini belirtti.

Bu tür bir vize kolaylığının sadece Yunanistan turizmi ve ekonomisine katkı sağlayacağını savunan Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Pazarkule ve İpsala sınır kapıları Yunanistan'a açılıyor. Öyle tahmin ediyorumki Edirne'yi olumsuz etkiler. ETSO Başkanı olarak bunu onaylamıyorum. Bu durum Yunanistan'a, Yunan esnafına yarar, Türk esnafına yaramaz. Dolayısıyla bu işin onaylanmasını doğru bulmuyorum."

Zıpkınkurt, Yunanlıların uygulamayı kendi çıkarları uğruna yapmak istediklerini ifade ederek, "Bayramlarda Batı Trakya'daki tesislerin 25 bin yatak kapasitesini Türk turistler dolduruyor. Bizden çok memnunlar. Şimdi Yunanlılar büyük pastanın peşinde. Bu ekonomimize katkıda bulunmaz, zarar verir" dedi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yunanistan'ın, İpsala İçin de 'Vize Kolaylığı' Getireceği İhtimali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement