Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Sivas'ta 188, Erzincan'da 145, Tunceli'de 65 köy yolu ile Malatya'da kırsal kesimdeki 29 mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

10.02.2015 13:04

Kar yağışı nedeniyle Sivas'ta 188, Erzincan'da 145, Tunceli'de 65 köy, Malatya'da ise kırsal kesimdeki 29 mahallenin yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ilçede 2, Akıncılar'da 6, Gemerek'te 3, Gölova'da 4, Gürün'de 35, İmranlı'da 77, Kangal'da 40, Koyulhisar'da 1, Suşehri'nde 13, Şarkışla'da 4 ve Yıldızeli'nde 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapalı köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan

Erzincan'da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı 145 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan merkezde 5, Çayırlı'da 25, Kemah'ta 20, Kemaliye'de 20, Otlukbeli'nde 5, Refahiye'de 45, Tercan'da 10 ve Üzümlü'de 15 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler, köy yollarının ulaşıma açılması için 6 ekip, 14 greyder, 6 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 9 kepçe ve 3 kar makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Tunceli

Tunceli'de, bazı ilçelerde iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 65 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden edinilen bilgiye göre, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Çemişgezek'te 6, Ovacık'ta 25, Hozat'ta 11, Pertek'te 2, Pülümür'de 9 ve Nazımiye ilçesinde 12 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya

Malatya'da kırsal kesimlerdeki 29 mahallenin yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Arapgir'de 12, Arguvan'da 2, Darende'de 8 ve Hekimhan'da 7 mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ekipler, toplam 334 kilometrelik kapalı mahalle yolunu açmak için çalışmalara devam ediyor. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement