Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı sebebiyle Rize'de 165, Giresun'da ise 182 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

03.01.2016 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı sebebiyle Rize'de 165, Giresun'da ise 182 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Rize İl Kriz Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, üç gündür aralıklarla devam eden ve dün öğleden sonra etkisini azaltan yağışın ardından karla mücadele çalışmalarının artarak devam ettiği belirtildi.

Kar dolayısıyla il genelindeki ulaşım sıkıntısının devam ettiğini bildiren yetkililer, merkezde 25, Ardeşen'de 21, Çamlıhemşin'de 15, Çayeli'nde 32, Derepazarı'nda 1, Fındıklı'da 5, Güneysu'da 2, Hemşin'de 2, Kalkandere'de 17, İkizdere'de 18, İyidere'de 1 ve Pazar ilçesinde 26 olmak üzere 165 köye ulaşım sağlanamadığını ifade etti.

Yetkililer, İkizdere'de 8, Çamlıhemşin'de 6 köyde kışın nüfus olmadığı için yol açma çalışmalarının ilkbaharda yapılacağı kaydetti.

Karla mücadelede hasta ve cenaze olan köylere öncelik verilirken, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı 111 iş makinesi, 126 personel ile 48 köyde, 909 kilometre alanda karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Karayolları ekipleri ise Karadeniz Sahil Yolu'nda kar temizleme çalışmasını tamamladı.

Yetkililer, kardan dolayı il genelinde 3 mahalleye kısmen ve 51 köye ise tamamen elektrik, bin 406 aboneye de telefon hizmeti verilemediğini belirtti.

-Giresun

Giresun İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, bölgede birkaç gündür kar yağışının etkili olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkezde 21, Bulancak'ta 10, Çanakçı'da 5, Dereli'de 17, Doğankent'te 3, Espiye'de 17, Eynesil'de 6, Görele'de 32, Güce'de 4, Keşap'ta 32, Piraziz'de 5, Tirebolu'da 17 ve Yağlıdere ilçesinde 13 olmak üzere 182 köy yolunun ulaşıma kapalı durumda olduğu ifade edildi.

Açıklamada, köy yollarının ulaşıma açılması için 64 araçla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Aralık'ta başlayan kar yağışının dün itibarıyla etkisini kaybettiğini söyledi.

Görevlilerce dün yapılan ölçümlerde kent merkezindeki kar kalınlığının 75 santimetre olarak belirlendiğine işaret eden Aksu, "Orta kesimdeki mahallelerimizde kar kalınlığı 90 ila 120, yüksek kesimlerde ise 145 santimetre olarak ölçüldü" dedi.

Aksu, belediye olarak yağışın durmasının ardından hızla karla mücadele çalışmalarına başladıklarını vurgulayarak, "200 kişilik ekibimiz, Gazi Caddesi ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yollarda kaldırım temizleme çalışmasına başladı. Kar kütlelerini kaldıracağız. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarımız aralıksız devam edecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement