14 Şubatı Dört Gözle Bekliyorlar - Son Dakika
Kültür Sanat

14 Şubatı Dört Gözle Bekliyorlar

14 Şubatı Dört Gözle Bekliyorlar

Yüzyıllardır tüm dünyanın benimseyerek kutladığı 14 Şubat Sevgiler Günü, bazı meslek grupları için tatlı bir heyecanı beraberinde getiriyor.

13.02.2014 11:55  Güncelleme: 12:03

ŞANLIURFA - HALİL FİDAN - Yüzyıllardır tüm dünyanın benimseyerek kutladığı 14 Şubat Sevgililer Günü bazı meslek grupları için tatlı bir heyecanı beraberinde getiriyor.

Tüm çiftler için ayrı bir önem taşıyan 14 Şubat öncesi kuyumcular ve hediyelik eşya satışı yapan mağazalarda yoğunluk yaşanırken, çiçekçilerde de sevgililere özel ürün sergileniyor.

Duyguların ifadesi için kelimelerin yetersiz kaldığı anlarda devreye giren çiçekler sevgililer gününün en gözde ve zarif hediyeleri arasında yer alıyor. Doğumdan ölüme kadar birçok ana şahitlik eden çiçeklerin bu günde en çok tercih edileni ise şüphesiz kırmızı gül oluyor.

Sevgililer günü dolayısıyla kent merkezindeki çiçekçiler, vitrinlerini birbirinden güzel çiçeklerle süsleyerek sevgililere kapılarını açıyor. Bu özel günde talep patlamasını bekleyen Şanlıurfalı çiçekçiler, alternatif oluşturmak amacıyla yurt dışından getirilen gülleri müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Çiçekçi Metin Palalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel günlerde çiçek satışlarında ciddi oranda artış yaşandığını söyledi.

Çiftlerin en çok kırmızı gül aldığına vurgu yapan Palalı, şunları kaydetti:

"Çiçek satışlarında özel günler ile normal günleri mukayese ettiğimizde bir artış oluyor. Bunların içerisinde en çok çiçek satışının arttığı gün ise Sevgililer Günü. Vatandaşlarımız bu özel ve güzel günde özellikle kırmızı gülü tercih ediyor. Biz normalde haftada 150 civarında gül satarken, 14 Şubat Sevgililer Günü için 2 bin gül sipariş ettik ve bunun yetersiz kalacağını düşünüyoruz."

Bu günde çiçeğin yanı sıra hediyelik eşya da sattıklarını ve bunun için özel ürünler hazırladıklarını anlatan Palalı, "Bu yalnızca çiçek için geçerli bir durum değil. Sevgililer Günü bütün dünya piyasasını etkiliyor. Çiçek konusunda bu güne baktığımızda Afrika'dan Avrupa'ya kadar bütün dünyayı etkilediğini görüyoruz. Biz iş yerimizde çiçeklerin yanında ayrıca özel çikolatalar ve müzik kutusu da bulunduruyoruz" diye konuştu.

Fiyatların da 14 Şubat'a özgü yükseldiğini aktaran Palalı, bu durumun yaşanan talepten kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Kuyumcular yoğunluktan memnun

Kuyumcu Latif Demir de son bir haftada piyasaların canlandığını ve vatandaşların sevdiklerine hediye alabilmek için çalıştığını söyledi. Kredi kartlarındaki düzenlemeye rağmen çiftlerin hediye almaktan vazgeçmediğini dile getiren Demir, özel yapılan tek taş yüzüklerin en çok talep edilen hediyelerin başında geldiğini vurguladı.

Yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını belirten Demir, "Sevgililer Günü'nde özellikle erkekler sevdiklerine hediye olarak altın almayı tercih ediyor. Bugünlerde en çok sattığımız ürünler ise fiyatları 150-200 lira arasında değişen tek taş yüzükler oldu" diye konuştu.

Hediyelik eşya satan Ayşe Ercan ise çiftlerin gönüllerine hitap etmek adına gayret gösterdiklerini dile getirerek, bu özel günü sabırsızlıkla beklediklerini bildirdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 14 Şubatı Dört Gözle Bekliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement