Abdullah Gül, All Arts Istanbul'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Kültür Sanat

Abdullah Gül, All Arts Istanbul'u Ziyaret Etti

Abdullah Gül, All Arts Istanbul\'u Ziyaret Etti

All Arts Istanbul fuarını 20 Nisan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte ziyaret etti.

22.04.2013 11:36

21 Nisan tarihine kadar İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen All Arts Istanbul fuarını 20 Nisan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte ziyaret etti.

İstanbul Kongre Merkezi Fuar alanında 18-21 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen All Arts Istanbul fuarı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü ağırladı. Abdullah Gül, İstanbul'un ve bölgenin sanat hayatına farklı bir boyut getirmeyi amaçlayan fuarı 20 Nisan Cumartesi günü ziyaret etti.

Türk ve Osmanlı gelenekli sanatlarından, antikaya, modern sanata sanatseverlere geniş bir yelpaze sunan All Arts Istanbul sanat fuarı 18 - 21 Nisan 2013 tarihleri arasında 260 sanatçı ve 880 sanat eseri sunuyor. İstanbul Kongre Merkezi Fuar alanında ilk kez sanatseverlerle buluşan İstanbul'un yeni uluslararası sanat fuarı, sanat dünyasında geçmiş ve güncel, geleneksel ve modern tüm üretimi kavrayarak; klasik Türk sanatları, antika, modern sanat örnekleri ile İstanbul'un ve bölgenin sanat hayatına farklı bir boyut getirmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz haftalarda All Arts Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve All Arts Istanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret ederek All Arts Istanbul fuarı ile ilgili bilgi aktarmış ve kendilerini fuara davet etmişlerdi.

Güreli ve Kahraman, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile beraber Abdullah Gül ve Hayrunissa Gül'e fuarı gezdirerek gelenekli sanatlar, klasik ve modern eserler ile ilgili detaylı bilgi verdiler. Ziyaret sırasında All Arts fuar ve konferanslarının çıkış noktasının İstanbul'u bölgenin merkezi olarak konumlamak ve İstanbul'un bir sanat merkezi sürekliliğini sağlamak olduğu dile getirdiler. Cumhurbaşkanı Gül ise geleneksel sanatların çağdaş ve modern bir tasarım, yaklaşım ve anlayışla sunulmasının önemini vurgulayarak All Arts İstanbul'un bu yönde sağlayacağı yararı işaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, fuarın belli bir çevrenin bugüne kadar geleneksel yöntemlerle ve gelenekçi bir anlayış içinde üretip sunduğu yapıtları şimdi çok farklı bir düzeye taşıyacağını ve yeni bir dönemi başlatacağını belirtti. Fuarın önümüzdeki yıllarda bölge ülkelerinden daha geniş ve büyük bir katılımı içereceğine inandığını belirten Abdullah Gül böylece Türk Osmanlı geleneksel sanatlarının da yeni bir döneme gireceğini vurguladı.

Fuarın modern ve çağdaş sanatlar bölümünü de gezen ve özellikle Öner Kocabeyoğlu koleksiyonundan Hasan Bülent Kahraman'ın yaptığı seçki hakkında uzun bilgi alan Abdullah Gül, modern sanat ile gelenekselin bir arada sunulmasının başlı başına önemli olduğunu ve bu yaklaşımın geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül fuarın diğer koleksiyonları arasında yer alan Remzi Gür "Divan-I Hümayun Emanetleri" (Erkan Doğanay küratörlüğünde Remzi Gür Koleksiyonundan Ferman Seçkisi) ve Yusuf İyilik Hat Koleksiyonu (M. Efdaluddin Kılıç küratörlüğünde)'nu da ziyaret etti. www.allartsistanbul.com

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Abdullah Gül, All Arts Istanbul'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement