Altın Portakal'da 15 Film Yarışacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Portakal'da 15 Film Yarışacak

Altın Portakal\'da 15 Film Yarışacak

ANTALYA, (DHA) BU yıl 47'ncisi düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak 15 film belli oldu.

08.09.2010 18:28

ANTALYA, (DHA)

BU yıl 47'ncisi düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak 15 film belli oldu. Festivalde yarışacak 9 film, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın düzenleyeceği 47'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin hazırlıkları sürüyor. 9- 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film dallarında yarışacak filmler belirlendi. Filmler ön jüri üyelerinin Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği Platformu'nda yaptığı toplantı sonucunda belli oldu. Biket İlhan, Bülent Vardar, Deniz Yavuz, Engin Ayça, Ulaş Cihan Şimşek, Vildan Atasever ve Ziya Öztan'dan oluşan ön jüri 47 filmden 15'ini ulusal uzun metraj kategorisinde yarışmaya değer gördü. Festivalde yarışacak 9 film, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

Bu yıl başvuruda bulunan filmler arasında, ilk filmlerini çekmiş olan genç yönetmenlerin çoğunlukta olmasının sevindirici olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, "Festivalde yarışacak tüm filmlere başarılar dilerim" dedi.

Ulusal Uzun Metraj kategorisinde Altın Portakal heykelini almak için yarışacak filmler ve yönetmenleri şöyle sıralanıyor:

Atlı Karınca (İlksen Başarır), Bal (Semih Kaplanoğlu), Çakal (Erhan Kozan), Çoğunluk (Seren Yüce), Gişe Memuru (Tolga Karaçelik), Gölgeler ve Suretler (Derviş Zaim), Hayde Bre (Orhan Oğuz), Kağıt (Sinan Çetin), Kar Beyaz (Selim Güneş), Kavşak (Selim Demirdelen), Press (Sedat Yılmaz), Saç (Tayfun Pirselimoğlu), Signora Enrica ile İtalyan Olmak (Ali İlhan) Siyah Beyaz (Ahmet Boyacıoğlu) ve Zefir (Belma Baş).

Bu filmlerden 'Çakal', 'Çoğunluk', 'Gişe Memuru', 'Kar Beyaz', 'Kavşak', 'Press', 'Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak', 'Siyah Beyaz', 'Zefir' yönetmenlerinin ilk uzun metraj filmi olarak dikkat çekiyor. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne başvuran filmlerden Semih Kaplanoğlu'nun 'Bal' ve Selim Demirdelen'in 'Kavşak' filmleri Altın Portakal'dan önce 17. Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak. Filmlerin Altın Koza Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülünü alması durumunda 'Bal' ve 'Kavşak' Altın Portakal'da yarışma dışı bırakılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Altın Portakal'da 15 Film Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement