Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri

Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri

Ankara Üniversitesi 2016 Yılı Roman ve Öykü Ödüllerini, Ömer F. Oyal ve Ömür İklim Demir kazandı.

08.02.2017 15:39

Ankara Üniversitesi 2016 Yılı Roman ve Öykü Ödüllerini, Ömer F. Oyal ve Ömür İklim Demir kazandı.

Ankara Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, 2015'te basılan roman ve öykülerin değerlendirmeye kabul edildiği yarışmada, roman dalında "Magda Döndüğünde" eseri ile yazar Ömer F. Oyal, öykü dalında ise "Muhtelif Evhamlar Kitabı" ile yazar Ömür İklim Demir ödüle layık görüldü.

Roman ve öykü ödülleri, yazınsal nitelikli yapıtların okurla buluşması, sanatçı-okur etkileşimine olanak sağlanması ve Türk edebiyatına yeni yapıt ve yazarların katılmasına katkı sağlanması amacıyla üç yıldır veriliyor.

Yarışma, üniversitenin bilim ve teknik alanlarında olduğu gibi sanatı da önemseyen bir üniversite olduğu gerçeğini pekiştirmek, yazınsal nitelikli yapıtları akademik bir anlayışla değerlendirerek, yazar, yayıncı ve üniversitenin bir araya getirilmesiyle yeni ve kalıcı toplumsal bir etkileşim oluşturmak amacı taşıyor.

Yarışmanın seçici kurulu Prof. Dr. Necdet Adabağ, Prof.Dr. Mukadder Yaycıoğlu, Prof. Dr. Alemdar Yalçın, Prof. Dr. Birsen Karaca, Prof. Dr. Sevda Çalışkan, Prof. Dr. Güzin Yamaner, Prof. Dr. Aysu Erden, Doç. Dr. Ömer Adıgüzel, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel ile Ali Kırkar'dan oluştu.

Ankara Üniversitesi 2016 Yılı Roman ve Öykü Ödülleri töreni, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100.Yıl Salonu'nda 14 Şubat Salı günü düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement