Belçika'ya İş Gücü Göçünün 50. Yıl Dönümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Belçika'ya İş Gücü Göçünün 50. Yıl Dönümü

Belçika\'ya İş Gücü Göçünün 50. Yıl Dönümü

Brüksel'deki ünlü çocuk heykeline Türk kıyafeti giydirildi.

10.05.2014 16:00

Belçika Türk Dernekleri Birliği, iş gücü göçünün 50. yılı vesilesiyle, Brüksel'deki ünlü çocuk heykeli Manneken Pis'e, Türk kıyafeti giydirdi.

Kıyafet, birlik tarafından Brüksel Belediye binasında düzenlenen basın toplantısı ile basına tanıtıldı. Toplantıya Brüksel Belediyesi kültürden sorumlu meclis üyesi Karine Lalieux, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Brüksel'in simgelerinden biri olan Manneken Pis heykeline, özel günlerde değişik kıyafetler giydiriliyor. Belçika'nın en önemli meydanlarından biri olan Grand Place'a oldukça yakın olan heykel, yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden biri.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belçika Türk Dernekleri Birliği Başkanı Rıfat Can, şöyle konuştu:

"2014 yılı Türklerin Belçika'ya gelişinin 50. yılına tekabül etmektedir, 50'inci yıl kutlamaları çerçevesinde Brüksel'in sembolü olan, küçük ama anlamı büyük bu heykelciğe, buraya ilk gelen Türklerinkini andıran bir elbise giydirip, onları anmak istedik. O vesileyle de Türk kıyafeti, tahta bavul ve şapkayla, ilk gelen neslimizi anmak için böyle bir yola başvurduk., Manneken Pis bir günlüğüne Türk kıyafeti giyerek Türk olmuş oluyor. Bugünün anlamı çok farklı, bugün 50 yılı geride bırakmışız, 50 yıl önce gelen insanlarımız burada işveren olmuş, Belçika'nın gidişatına katkı sağlayan duruma gelmiş bulunmaktayız" dedi. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Belçika'ya İş Gücü Göçünün 50. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement