"Çiçek Başlı Kadınlarımız" Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

"Çiçek Başlı Kadınlarımız" Fotoğraf Sergisi

"Çiçek Başlı Kadınlarımız" Fotoğraf Sergisi

8 Mart Kadınlar gününde Şafak Uçar ve Nayil Kabak "Çiçek Başlı Kadınlarımız" fotoğraf sergisi bodrumda açılıyor.

05.03.2013 09:19

8 MART KADINLAR GÜNÜNDE ŞAFAK UÇAR VE NAYİL KABAK "ÇİÇEK BAŞLI KADINLARIMIZ" FOTOĞRAF SERGİSİ BODRUMDA AÇILIYOR

Şafak Uçar ve Nayil Kabak "Çiçek Başlı Kadınlar" Fotoğraf Sergisi 8 Mart 2013 Cuma Dünya Kadınlar gününde Bodrum Ortakent-Yahşi Belediyesinin katkı ve desteğiyle Belediye Hizmet Binası Sergi Salonunda Saat 18:00'de açılacak. Bodrum Ortakent, Cumhuriyet Caddesi No:110'daki Ortakent-Yahşi Belediye Hizmet Binasında açılacak sergi 8 Nisan 2013'e kadar devam edecek.

Şafak Uçar ve Nayil Kabak bu sergi için; "Bu sergide size onları getirdik. Sizler de bu kültürün en değerli temsilcileri, Milas -Çomakdağ ve İkiztaş'lı kadınlarımızın fotoğraflarını izlerken bizimle birlikte geçmişle bugün arasında gidip geleceksiniz. Eminiz ki, "Çiçek Başlı Kadınlarımız"ı tanıdıkça giysilerinizin, duruşunuzun, bakışınızın hayatla aranızdaki bağı nasıl da ele verdiğini siz de anlayacaksınız" diyorlar.

"ÇİÇEK BAŞLI KADINLARIMIZ''

Onlar, Karya tarihini günümüze taşıyan kadınlardır. Onlar Dünyanın ilk kadın Amirali I. Artemisia'nın torunlarıdır.

Cesurdurlar, Latmos Dağlarında binyıllardan beri keçi çıngıraklarına karışan ses onlarındır.

Onlar eşi için dünyanın yedi harikasından biri Mauselion'u yaptıran II. Artemisia'nın torunlarıdır.

Acıda, sevinçte her an eşlerinin yanı başında, hayatı birlikte kucaklamaları bundandır.

Onlar dünyanın, zulme, kırıma ilk direnen Karyalı kadınların torunlarıdır. Bu yüzden kaba kuvvete, zulme baskıya boyun eğmezler.

Onlar, yalnızca özel günlerde değil, günlük yaşantılarında da rengarenk giysileriyle doğayla bir bütündürler.

Onlar hayatın güzelliğinin, kendilerinden başladığını bilen çiçek başlı Karyalı kadınlardır.

ŞAFAK UÇAR KİMDİR?

İstanbul doğumludur. Orta öğrenimini Üsküdar Kız Lisesinde, Yüksek öğrenimini ve Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde yapmıştır. Çocukluğundan beri Reklam sektöründe olan Grafik Tasarımcı ve Fotoğraf Sanatçısı Şafak Uçar'ın kendi adını taşıyan bir reklam ajansı vardır. Bir çok başarılı işe imza atmış, uzun yıllar İstanbul Reklamcılar Odasının Yönetiminde aktif görev almıştır. Halen Grafik tasarım ve fotoğraf çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Genç grafiker ve fotoğraf sanatçısı olmak isteyen arkadaşların yetişmesi için her türlü desteği sağlamaktadır. Grafik Sanatlarla Fotoğrafın içiçe olduğunu söyleyen Uçar'ın fotoğraf konusunda kazandığı ödülleri bulunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışı sergilerde fotoğrafları sergilenmiş ve sergilenmeye devam etmektedir. "İnsanın her halini ve her dönemini fotoğraflamayı, geleneklerimizin korunmasını ve özellikle ezilen kadına yardım etmeyi seviyorum" diyen Şafak Uçar ayrıca uzun yıllar İstesop Kadın Kurulunda Başkan Vekilliği görevini yapmış Kadın Haklarını savunmuştur. Kadın ile erkeğin birbirine destek olup yanyana olmasını özellikle vurgulayan Uçarın genç kızlarımızın toplumdaki yerlerini almaları konusundaki çalışmaları halen devam etmektedir.

NAYİL KABAK KİMDİR?

Milas'ın Eğridere köyünde doğan Fotoğraf sanatcısı & Şair Nayil Kabak, kendisini şu sözlerle anlatıyor: "Köy güzellikleri içinde büyüdüm ve aynı bölgede yaşıyorum. Yöremin kültür değerlerinin fotoğraflarını çekerek dünyaya tanıtmak istiyorum. Çünkü her köyde çok büyük kültür değerlerimiz saklı... Kültür bizim geleceğimiz... Her şeyin bir güzel tarafı vardır işte ben hep o taraftan bakıyorum ve fotoğraflıyorum. Ve dünyayla paylaşmak istiyorum. Fotoğraflarımla yurt içi ve yurtdışında çeşitli karma fotoğraf sergilerini katıldım. Şair grup arkadaşlarımla Barış Çağrısı (1) Barış Çağrısı (2) kitaplarında şiirlerim yayınlandı. 2012 yılında 3 fotoğrafcı arkadaşlarımla ''Karialı Kadınlar" Fotoğraf Sergisi'ni açtım. BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği üyesiyim. Bu sergimde çok renkli giyimli, hep başların da taze çiçekle dolaşan, çiçek kokusuyla, ten kokuları karışır çok güzel kokan güzel yürekleri sevgi dolu insanları fotoğraflayarak dünyaya göstermek istiyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Çiçek Başlı Kadınlarımız' Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement