Geçmişten Günümüze Mozaik - Son Dakika
Kültür Sanat

Geçmişten Günümüze Mozaik

Geçmişten Günümüze Mozaik

Turgutreis'te "Yöntem ve Uygulamalarıyla Geçmişten Günümüze Mozaik" konulu konferans düzenlenecek.

25.01.2013 14:21  Güncelleme: 16:25

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi birbirinden farklı konu başlıklarından oluşan konferanslar serisinde, 31 Ocak Perşembe günü Ege Üniversitesi Bergama MYO Eser Koruma Programından Öğr.Gör.Dr. Sema Çakalgöz'ü ağırlayacak.

Öğr.Gör.Sema Çakalgöz "Yöntem ve Uygulamalarıyla Geçmişten Günümüze Mozaik" konulu konferansıyla Mavi Galeri de sanat severlerle birlikte olacak.

Mozaik Sanatı, Anadolunun en güzel süslerinden, çağlar boyunca Anadolu Medeniyetlerinin yaşam mekanlarını süslemiştir. Uzun yıllar unutulmaya mahkum edilen mozaik sanatı Cumhuriyet'in ilanından sonra mozaik sanatına gönül vermiş mozaik sanatçıları tarafından tekrar hayat bulmuştur.

Mozaiğin, ana malzemeleri de doğa saklıdır; taş, toprak ve cam. Topraktan gelen ve belli bir ahenk içinde yan yana dizilerek, hünerli ellerde ateşle dans ederek yeni formlar kazanan mozaik ilk günkü kadar canlı ve kalıcı bir malzeme olması nedeniyle her daim büyük ilgi görmüştür.

Öğr.Gör.Sema Çakalgöz 'de konferansında; mozaik sanatının tarihini, tekniklerini, arkeolojik eserlere uygulanacak yöntemleri, mozaik sanatımız hakkında merak edilen her şeyi bizlerle paylaşacak. Kendi arşivinde yer alan mozaik eser fotoğraflarıyla da zengin bir sunum gerçekleştirecektir.

Zamanı donduran ışıltı olarak kabul edilen mozaik sanatının, ele alınacağı konferansımıza katılımınızı bekleriz.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement