Genç Yetenekler BİFO ile Sahnede - Son Dakika
Kültür Sanat

Genç Yetenekler BİFO ile Sahnede

Genç Yetenekler BİFO ile Sahnede

BİFO, 2012 yılına Güher ve Süher Pekinel'in "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesinin yıldızları ile veda ediyor.

07.11.2012 15:25

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 2012 yılına Güher ve Süher Pekinel'in "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesinin yıldızları ile veda ediyor. Avrupa'nın önde gelen müzisyenleriyle eğitimlerini sürdürme hakkı kazanan projeden dört genç yetenek, 12 Kasım akşamı BİFO ile birlikte klasik müzik repertuarının başyapıtlarından bir seçki sunacaklar.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Güher ve Süher Pekinel'in "Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler" projesi kapsamında 12 Kasım Pazartesi akşamı dört yetenekli müzisyeni ağırlayacak. Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserde Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, kemancı Elvin Hoxha, viyolonselci Dorukhan Doruk, piyanist Yunus Tuncalı ve kemanci Veriko Tchumburidze ile birlikte klasik müzik repertuarının başyapıtlarından bir seçkiyle dinleyicilerin karşısında olacak.

Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki Devlet konservatuarlarından seçildikten sonra, klasik müziğin dünyadaki en seçkin eğitmenleri gözetiminde eğitimlerini sürdüren 11 genç yetenek dünya çapında bir kariyere açılan kapıda ilk adımlarını böylece atmaya başladılar.

Kısa zamanda uluslararası yarışmalarda ve solist olarak katıldıkları konserlerde çok başarılı olan genç yetenekler, Borusan Quartet üyesi değerli viola sanatçısı Efdal Altun ile birlikte toplu olarak ilk kez seyirci karşısına çıkmışlardı.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

"Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler"

Bir Güher & Süher Pekinel Projesi

Sascha Goetzel Şef

Tarih: 12 Kasım 2012, Pazartesi

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Saat: 20.00

Program:

Sibelius: Keman Konçertosu, Re minör, Op. 47: Allegro moderato

Solist: Elvin Hoxha keman

Schumann: Viyolonsel Konçertosu, La minör, Op. 129

Solist: Dorukhan Doruk viyolonsel

Rachmaninoff: 2. Piyano Konçertosu, Do minör, Op. 18

Solist: Yunus Tuncalı piyano

Brahms: Keman Konçertosu, Re Majör, Op. 77: I. Adagio, II. Allegro

Solist: Veriko Tchumburidze keman

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Genç Yetenekler BİFO ile Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement