İbb Şehir Tiyatroları Adana Turnesi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

İbb Şehir Tiyatroları Adana Turnesi'nde

İbb Şehir Tiyatroları Adana Turnesi\'nde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, birçok oyun sahnelediği 2012-2013 tiyatro sezonunda, yurtiçi ve yurtdışı turnelerine de devam ediyor.

11.04.2013 13:49  Güncelleme: 14:03

"15. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" kapsamında, Fehime Seven'in yazdığı Şükrü Türen'in yönettiği Türkiye Kayası adlı oyun ile Ziya Osman Saba'nın öykülerinden Hilmi Zafer Şahin'in uyarladığı, Can Doğan'ın yönettiği Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi adlı oyun 15-19 Nisan 2013 tarihleri arasında Adana'lı seyircilerin karşısına çıkıyor.

"Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" 16 Nisan 2013 tarihinde "Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi"nde saat 18.00'de, "Türkiye Kayası", ise 17-18 Nisan 2013 tarihlerinde yine aynı sahnede saat 20.00'de sahnelenecek.

"Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi", Ziya Osman Saba'nın 1940'lı yıllarda farklı zamanlarda yazılmış öykülerinin bir araya getirildiği "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" adlı kitabından aynı adla sahneye aktarıldı. Ziya Osman Saba'nın öykülerinden Hilmi Zafer Şahin'in uyarladığı oyun, Ziya Osman Saba'nın İstanbul'a duyduğu özlemi, sevgiyi, daha ötesi saygıyı sahneye taşıyor. Oyunda 1952 yılında Varlık Yayınları'ndan yayımlanan öyküler yazarın yazdıklarına sadık kalınarak ekleme yapılmaksızın sahneye aktarılırken diğer yanıyla da 60 yıl öncesinden geçmiş ve o günler bağlamında İstanbul, kaybolan ve yaşayan değerler yönünden anlatılıyor.

Uğur Arda Aydın ve Can Doğan'ın rol aldığı oyunun sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan, kostüm tasarımı Eylül Gürcan, müziklerini Mertol Şalt, illüstrasyonlarını Ceylan Dökmen, video araştırma ve kurguyu Funda Köseoğlu, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu ve dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin gerçekleştirdi.

"Türkiye Kayası", Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aileyi, Türkiye sınırında kötü bir sürpriz beklemektedir. "Türkiye Kayası" ilk olarak 2010 yılında İBB Şehir Tiyatroları'nda gerçekleştirilen "Yazarlık Seminerleri" kapsamında okuma tiyatrosu olarak sunuldu.

Dramaturgluğunu Gökhan Aktemur'un, sahne tasarımını Barış Dinçel'in, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz Bayraşlı'nın, müziğini Muammer Ketencoğlu'nun, ışık tasarımını Murat Özdemir'in, efekt tasarımını Metin Taşkıran'ın yaptığı oyunda; Hikmet Körmükçü, Nevzat Çankara, Sevtap Çapan, Selim Can Yalçın, Hakan Yavaş, Kubilay Penbeklioğlu rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İbb Şehir Tiyatroları Adana Turnesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement