M.kemalpaşa'da Çifte Kutlama - Son Dakika
Kültür Sanat

M.kemalpaşa'da Çifte Kutlama

M.kemalpaşa\'da Çifte Kutlama

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen Suuçtu-Tümbüldek Şiir Akşamları hem ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü hem de Sezai Karakoç’un 80. yaş kutlamasına ev sahipliği yaptı.

17.09.2013 00:10

Bursa’nın en büyük ilçelerinden Mustafakemalpaşa Türk edebiyat ve düşünce hayatının efsanelerinden şair Sezai Karakoç’un 80. Yaş yıldönümü kutlamasına sahne oldu. Üçüncüsü düzenlenen Suuçtu Tümbüldek Şiir akşamları kapsamında yapılan iki ayrı panelde Sezai Karakoç’un edebiyat ve düşünce dünyamızdaki yeri ele alındı. Cumartesi günü düzenlenen ilk oturum şair Özcan Ünlü yönetiminde gerçekleşti. Şairler Celal Fedai, İsmail Kılıçarslan ve Cevat Akkanat farklı açılardan Karakoç’un edebiyat ve düşünce dünyamıza etkilerini konuştular. Cevat Akkanat, Sezai Karakoç’a ikinci yeni şairi diyenler olduğunu hatırlatarak “Ancak, Karakoç ikinci yenilerle aynı özellikleri paylaşmadığından kendini onların arasında görmez” diye konuştu. İsmail Kılıçarslan da Karakoç’un İslam medeniyeti kavramının dünden bugüne, bugünden yarına “kesintisiz” olarak ele aldığını ve medeniyeti yeniden üretmenin peşinde olan bir şahsiyet olduğunu söyledi. Celal Fedai ise Karakoç’un, durduğu kürsüden, bize İslam sanatı ve medeniyetinin şifrelerini vaaz ettiğini ve yeni nesillere kadim geleneği aktardığını ifade etti.


Kuranî ahlakı hatırlattı


Ali Ayçil yönetiminde gerçekleşen pazar günkü ikinci panelde “Karakoç’ta Diriliş Düşüncesi ve Bazı Temel Kavramlar” konuşuldu. Nurettin Durman, Metin Önal Mengüşoğlu ve Şaban Abak bu panelin konuşmacıları oldu. Mengüş-oğlu panelde Mehmet Akif ve Necip Fazıl’ın devamı olarak Karakoç’un diriliş düşüncesiyle Kur’ani ahlakı yeniden ve evrensel bir dille hatırlattığını söyledi. Nurettin Durman ise Karakoç’un istikbale bakan, bugünden geleceği inşa eden fikirleriyle çağımıza ışık tuttuğunu dile getirdi. Şaban Abak da ünlü şairi, toplumların hayatına yüz yılda bir gelen şahsiyetlerden biri olarak değerlendirdi. Abak, O’nun medeniyetimize ait kavramları yeniden tanımladığını söyledi.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat M.kemalpaşa'da Çifte Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement