Okay Temiz - 14. Ritmin Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

Okay Temiz - 14. Ritmin Günü

Okay Temiz - 14. Ritmin Günü

Okay Temiz her yıl doğum gününde düzenlendiği geleneksel "Ritmin Günü" konserinde bu kez efsane grubu Oriental Wind'in müzisyenleriyle birlikte sahne alacak.

11.02.2017 18:34

Okay Temiz her yıl doğum gününde düzenlendiği geleneksel "Ritmin Günü" konserinde bu kez efsane grubu Oriental Wind'in müzisyenleriyle birlikte sahne alacak.

Yahya Dai: Saksafon

Çağdaş Oruç: Saksafon

Ahmet Tekbilek: Tulum, zurna, ney

Ahmet Özden: Zurna

Aydın Borucu: Trompet

Yamar Thiam: Konuşan davul

Tom Güneş Temiz: Piyano, davul

Rüstem Çenbeli: Asma davul, darbuka

Eylem Pelit: Bas

Babacar: Zabar

Salifor: Dunun

İra Diaw: Djembe

Kanyoura Diabate: Balafon

Sara Mbaye: Dans

Agnes Tendeng: Dans

KadidJa Konate: Dans

Okay Temiz'in efsane grubu Oriental Wind bir araya geliyor.

"Okay Temiz her yıl doğum günü 11 Şubat'ı "Ritmin Günü" sloganıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirdiği büyük bir konserle kutluyor. Sanatçı, 11 Şubat 2017'de, 14'üncüsünü düzenleyeceği geleneksel "Ritmin Günü" konserinde bu kez sahneyi efsane grubu Oriental Wind'in müzisyenleriyle paylaşacak. Temiz'in 80'nci doğum günü şerefine seneler sonra bir araya gelecek grup 1974'te Okay Temiz ve Bo bo Stenson, Lennart Aberg, Palle Danielsson gibi İskandinavya'nın önde gelen caz müzisyenleri tarafından kurulmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek konser iki bölümden oluşacak. İlk bölümde Oriental Wind'le dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatacak olan Okay Temiz, ikinci bölümde "Okay Temiz Ritim Atölyesi"nin öğrencileri ve Afrikalı zabar ustası Babacar, Senegalli djembeci İbrahim, dunun ustası Salue ile birlikte 11 Şubat'ın "Ritmin günü" olduğunu kanıtlayacak."

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Okay Temiz - 14. Ritmin Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement