Özay Gönlüm'ün Ölümünün 14. Yılı - Son Dakika
Kültür Sanat

Özay Gönlüm'ün Ölümünün 14. Yılı

Özay Gönlüm\'ün Ölümünün 14. Yılı

Ege yöresine ait derlediği türkülerle ün yapan halk ozan Gönlüm, anıtı başında anıldı.

28.02.2014 20:35

Ege yöresine ait derlediği türkülerle ün yapan halk ozanı Özay Gönlüm, elinde üçlü bağlaması olan anıtı başında anıldı.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, anma törenindeki konuşmasında, Özay Gönlüm'ün "halkın sanatçısı" olma noktasında herkesin gönlünde taht kurduğunu söyledi.

Denizli Belediyesi olarak Gönlüm'ün bıraktığı eserlere sahip çıkmak ve geleceğe taşımak adına üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade eden Değirmenci, "Bölgemizin türkülerini derleyen sanatçı, sadece Denizlimizin değil, aynı zamanda tüm Türkiye'nin değeridir. Ege şivesiyle okuduğu Ninenin Mektupları ile üne kavuştu. Değerlerimizi gelecek nesillere anlatma, aktarma adına büyük bir kaynaktı. Sanatçıya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

-Halk ozanı Özay Gönlüm

Halk ozanı Özay Gönlüm, 5 Şubat 1940'ta Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de tamamlayan Gönlüm, 14 yaşında bağlama çalmaya başladı.

Yıllarca Ankara Radyosu'nda görev yapan Gönlüm, 1965-1977 yılları arasında Ege yöresinde, özellikle Denizli ile köylerinde folklor araştırması yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye'yi tanıtım programı çerçevesinde, 9'u Avrupa'da olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde konser veren Gönlüm, Denizli ağzıyla okuduğu "Ninenin Mektupları" ile ün yaptı.

Türk Halk Müziği'ne çok sayıda eser kazandıran Gönlüm, 1 Mart 2000'de hayatını kaybetti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Özay Gönlüm'ün Ölümünün 14. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement